Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosengård nära utslagning i svenska cupen: "Det är segt"

Damallsvenskan

Kristianstads DFF behöver en poäng för att gå vidare.
Då spelar FC Rosengård för en andraplats.
- Det är segt att vi inte har mer att spela för, säger Mia Persson till Fotbollskanalen. 

2:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Rosengård-Kristianstad i spelaren ovan.

FC Rosengård äntrar under lördagen sista gruppspelsmatchen i svenska cupen. Då är det Linköping som står för motståndet på Malmö IP. Men det ska mycket till förr fjolårsmästaren ska ta sig vidare till en semifinal.  

Det krävs nästintill ett mirakel, samtidigt som Malmölaget får med sig tre poäng måste Kristianstad förlora mot Alingsås som efter två matcher har gjort noll mål och släppt in elva.  

- Matchen kommer ju bli jättetuff, och det hade den varit oavsett hur situationen sett ut. Det är ett bra lag och de spelar väldigt bra så det kommer att bli en tajt match, säger Mia Persson och fortsätter:  

ANNONS

- Det är ju segt att vi inte har mer att spela för, och chanserna är ju inte direkt jättestora på förhand men vi vill ju göra en bra match ändå, mer kan vi inte göra i dagsläget.  

Hur är det att gå in i en avslutande runda där det i princip redan är avgjort?
- Jag känner egentligen inte att det är så stor skillnad, det känns som att hela laget går in i den här matchen som att den betyder något och även om den inte betyder att vi kommer kunna ta oss vidare så vill vi ha med oss en positiv känsla.  

Sofie Bredgaard:  

- Ska jag vara helt ärlig så har vi ju inte så stora förhoppningar på att ta oss vidare, det är mycket som ska till. Utan det handlar mer om att vi vill göra en bra match mot ett bra lag, men det är också bra inför damallsvenskan att vi får tid att spela ihop oss, säger danskan.  

ANNONS

Just Bredgaard lämnade Linköping i fjol för FC Rosengård för att komma närmare sin familj – ett möte med Linköping kommer dock alltid att vara speciellt.  

- Det var nog mer speciellt förra året, men det är ju som alltid lite speciellt – men nu har det gått lite tid så jag tror att det kommer att kännas lite annorlunda.  

Vad blir viktigt för dig under matchen?
- Jag kommer försöka göra mitt bästa. Det kommer att bli viktigt att vara i stunden och inte tänka på resultaten som vi gjort innan.  

Hur enkelt är det att koppla bort?
- Så klart kan det vara svårt, ibland tänker man på det men jag tror att det kommer att bli bra. 

Publicerad 2023-03-11 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto