Rosengård utslaget i cupen - tappade 2-0-ledning i Skånederbyt

Damallsvenskan

Rosengård hade tre raka titlar i svenska cupen.
Den eran tog i dag slut när laget åkte ut i gruppspelet.
Detta efter att ha tappat 2-0 till 2-2 mot Kristianstads DFF.

FC Rosengård klev in i årets gruppspel i svenska cupen med tre raka finalsegrar i turneringen, alla mot Linköping och senast i fjol med 1-0. Men inför kvällens gruppfinal mot Kristianstads DFF var laget pressat att vinna - men orkade inte hela vägen i mål.

Till en början såg det bra ut. Rosengård gick till halvtidsvila med 2-0-ledning efter mål av Sanne Troelsgaard i den 31:a minuten och Caroline Seger i den 33:e minuten, men därefter tog sig Kristianstad in i matchen.

Kristianstad reducerade först genom Alice Nilsson och kvitterade därefter genom Svava Ros Gudmundsdottir, båda målen i andra halvlek. Rosengård jagade i drygt en halvtimme ett segermål och hade ett skott i ribban, men kom inte närmare än så.

Kristianstad vann därmed gruppen med bättre målskillnad och är klart för semifinal. I år blir det därmed, för första gången sedan 2014, en cupfinal utan Rosengård på damsidan.

Publicerad 2019-03-10 kl 15:43