Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sirius-kaptenen osäker inför cupen: ”Åkte på en ny smäll - gör ruskigt ont"

Allsvenskan

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor åkte på en tuff smäll över revbenen i cupmötet med Karlstad.
Under tisdagens träning fick en ny smäll på samma ställe – och nu är det osäkert om 32-åringen kan vara med mot HBK på lördag.
- Det blev lite värre efter i går. Så nu gör det ont i alla möjliga situationer här, säger Busch Thor till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det var i den första halvleken i Sirius cupmöte med Karlstad borta, seger 2-1, som lagkaptenen Niklas Busch Thor hamnade mellan två hemmaspelare och trycktes ihop. 32-åringen fick en hård smäll över bröstet, men kunde spela vidare. Busch Thor hade dock problem med andningen och plockades av i halvtid.

Trots smällen tränade mittfältaren i början av veckan igen. Men under tisdagen blev läget värre – efter en ny smäll.

- Det är klart, det gör ju ruskigt ont och så där. Men det kändes ändå okej och jag bestämde mig för att träna på här i veckan och så åkte jag tyvärr på en ny smäll, typiskt nog på samma ställe, i går. Och efter det så gör det riktigt ont. Men det är jättesvårt att säga. Det handlar väl om det är en spricka eller om revbenet är av. Men det spelar väl inte så stor roll om det är en spricka eller om det är av, det är lite samma grej. Man gör inte så mycket åt det, utan det handlar mer om mig och vad jag klarar av smärtmässigt. Så efter i går så blev det väl värre, men det är fortfarande oklart att säga vad som händer och hur det ser ut i helgen. Jag får träna på litegrann i morgon och känna om det går överhuvudtaget efter smällen i går då. Man ska inte vara dumdristig. Det här blir ju värre om man får en smäll på det igen, men det är inte som en ljumske som blir sämre bara av att vara ute på planen och köra. Det är lite oklart just nu, vi har ju varit lediga i dag också. Just nu, det gör rätt ont i dag, säger Busch Thor till Fotbollskanalen.

ANNONS

Även fast du inte anstränger dig och tränar?
- Aa, det blev lite värre efter i går. Så nu gör det ont i alla möjliga situationer här. Men jag brukar aldrig säga aldrig innan man är där och får känna på det sista träningen och så där. Men man måste ju kunna göra sitt jobb också. Så bra är man inte att så att man kan spela på 70 procent utan då finns det andra som kan göra det betydligt bättre och som kan göra jobbet. Och säger man att man är med och blir uttagen så kör man liksom. Men man måste ju känna att man kan ge 100 procent. Men det är oklart, inga definitiva besked.

Sirius ställs mot Halmstad hemma på lördag i cupgruppspelets andra match, och det är alltså oklart om lagets kapten kan finnas med på planen då. I nuläget är det inte bestämt om och hur mycket Busch Thor ska medverka under torsdagens och fredagens träningar

ANNONS

- Jag ska prata med dem i kväll, och det beror lite på hur jag känner under dagen och kvällen. Jag kan tänka mig att jag inte är med och kör så mycket kontakt, men är med i bollspelet och får känna lite på det igen efter nya smällen och se om man överhuvudtaget kan röra sig bra på en fotbollsplan utan att det försämras. Det kunde jag fram tills i går väldigt bra. Men vi ska prata lite här i kväll och se hur träningarna torsdag och fredag blir, säger 32-åringen.

- Man vill ju alltid lira och det är ju så vansinnigt roligt liksom, det är det som är så jobbigt med det hela. Man pushar sig själv och man vill ju lira, och ofta när man väl kör så tänker man kanske inte så mycket på det. Men det finns ju en gräns också hur mycket man vill pusha sig själv.

Publicerad 2019-02-20 kl 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto