Total överkörning i svenska cupen - Kristianstad gjorde åtta mål: "Favoriter redan på förhand"

Svenska cupen (herr)

Kristianstad fick en drömstart i svenska cupen.
På söndagen besegrade man Lidköping med 8-1.

Elitettanlaget Lidköpings FK tog emot Kristianstads DFF i den första omgången av svenska cupen.

Då rann det iväg ordentligt och gästerna öste in mål, både i den första och i den andra halvleken.

- De är såklart favoriter redan på förhand. Vi vet att det kommer gå snabbt. Stundtals står vi upp rätt bra men det rinner ifrån oss, säger Lidköpings lagkapten Alice Bengtsson till Aftonbladet efter matchen.

Det hade bara gått fyra minuter när Kristianstads Sofia Reidy gjorde 1-0. Lidköping svarade genom att göra 1-1 åtta minuter senare, men så jämnt skulle det aldrig mer bli i matchen. Kristianstad gjorde fyra mål på nio minuter och när lagen lämnade planen för halvtidsvila hade Amy Sayer, Tabby Tindell och Carly Wickenheiser alla skrivit in sig i målprotokollet. Det femte målet noterades som ett självmål.

Andra halvlek skulle inte gå lättare för hemmalaget. När matchuret hade tagit sig till minut 58 hade Kristianstad gjort ytterligare tre mål. Tindell gjorde sitt andra mål för matchen, även Hlín Eiríksdóttir blev tvåmålsskytt.

- Det är såklart bra att göra åtta mål, vi kommer in i matchen med bra energi. Jag tycker vi skapar mycket hela matchen, en bra första match i svenska cupen, säger Alice Nilsson till Aftonblandet.

Matchen slutade 8-1.

Lidköping: Nadine Allard, Ella Nilsson, Emma Gabrielsson, Linnea Strömberg, Tilde Ahlén, Emilia Bengtsson, Julia Elvbo, Therese Pettersson, Astrid Nyquist, Ida Ahlbom, Venla Lindfors.

Kristianstad: Moa Olsson, Sofia Reidy, Carly Wickenheiser, Katla Tryggvadottir, Alice Nilsson, Tabitha Michelle Tindell, Hlin Eiriksdottir, Emma Petrovic, Tilda Persson, Amy Sayer, Clare Elizabeth Polkinghorne.

Publicerad 2024-03-10 kl 18:03