Trelleborg avslutade cupspelet med derbyseger

Men Trelleborg avslutade cupspelet på bästa sätt.

2:41

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Inför den avslutande gruppspelsomgången stod det klart att både Helsingborgs IF och Trelleborgs FF var avsågade i kampen om avancemang i svenska cupen.

Således var det föga förvånade att det roterades friskt i startelvorna när lagen ställdes mot varandra i ett Skånederby under lördagen och när Helsingborg presenterade sin uppställning stod det klart att man gjorde hela åtta förändringar i jämförelse med 0-1-förlusten mot IFK Värnamo i den senaste omgången.

Men trots den stora rotationen var det gästerna som skulle ta ledningen på Vångavallen.

Efter drygt 20 minuters spel rann nyförvärvet Taylor Silverholt igenom Trelleborg-försvaret. Vänsteravslutet gick via målvakten Andreas Larsen och in i mål och således var 1-0 ett faktum.

I början av den andra halvleken kunde dock Trelleborg kvittera, detta efter att Zander Hyltoft nickat in 1-1-målet.

Matchen såg sedan ut att sluta just 1-1, men med fem minuter kvar kunde Trelleborg fullborda sin vändning när Johannes Käck forcerade in 2-1 efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde.

Målet blev matchens sista och Trelleborg kunde således hålla undan och vinna med 2-1, vilket gör att man slutar på tredje plats i gruppen.

Trelleborg: Larsen - Ogwuche, Dahlin Larsen, Hallberg, Saleh Karim, Culum, Hyltoft, Godwin, Bohman, Karlsson, Alievski.

Helsingborg: Arvidsson – Bergman, Birkfeldt, Westerlund, Bengtsson, Nilsson, Almadjed, Kjellnäs, Kabashi, Acquah, Silverholt.