TV: AFC demolerade Syrianska - målvakt utvisad efter bisarr utrusning

AFC körde över Syrianska.
Men det var inte det enda som tyngde för Södertäljelaget.
Målvakten Abdulmasih Keriakes blev utvisad efter ett märkligt agerande.

Se Keriakes utrusning i spelaren.

AFC Eskilstuna kryssade något oväntat mot division 1-laget FK Karlskrona i den första omgången i svenska cupen.

Nu ställdes man mot Syrianska, som nyligen blev degraderat till division 2, och då visade AFC var skåpet ska stå.

Matchen hann knappt börja innan Wilhelm Loeper satte dit 1-0 och bara någon minut senare öka AFC:s Samuel Nnamani på till 2-0.

I den 31:e minuten gjorde AFC även 3-0 efter att Loeper förvaltat en frispark på bästa sätt.

Efter paus fortsatte AFC att trycka på och fick dessutum än mer utdelning. I den 55:e minuten spelade Syrianska-målvakten Abdulmasih Keriakes rakt på en AFC-spelare när han skulle skicka bollen framåt i banan. Det resulterade i att nyförvärvet Karim Rossi, som har ett förflutet i Stoke, fick bollen precis framför målet och han kunde enkelt trycka in 4-0.

Syrianska reducerade sedan till 4-1, men sedan var AFC som nätade igen. På en hörna i den 82:e minuten nådde Karim Rossi högst nickade in 5-1 och sitt andra mål i matchen.

I det absoluta slutskedet Syrianska-målvakten Abdulmasih Keriakes hjärnsläpp. Han sprang ut och räddade med händerna utanför sitt eget straffområdet. För det fick han rött kort. Syrianska hade gjort alla sina byten och fick ställa en utespelare i mål, utan framgång. Frisparken, som AFC fick vid Keriakes märkliga agerande, satte Wilhelm Loeper och han blev därmed hattricksskytt.

Resultatet innebär att AFC nu spelat ihop fyra poäng och Syrianska står alltjämt på noll. AFC har fortsatt chans på avancemang, men måste då vinna i den sista omgången mot Malmö FF.

Starelvor:

AFC Eskilstuna: Jakobsson - Kojic, Rodin, Catic, Manns - Jemal, Lushaku, Ljungberg, Loeper, Nnamani.

Syrianska: Keriakes - Poles, Gursac, Demir, Younan - Sletsjoe, Berhane - Touma, Durmaz. Ceylan - Katougi.