Erik Ring blev tvåmålsskytt i 5-0-segern mot Rågsved.

0:57
AIK utökar i cupen - Ayari får fira
1:04
Radulovic ger AIK ledningen i cupen

AIK ställdes under torsdagskvällen mot division 3-laget Rågsveds IF på Hagsätra IP i den andra omgången i svenska cupen. Rågsved har i år imponerat i seriespelet, men ställdes den här kvällen mot en lite tuffare motståndare än vad laget är vant vid.

AIK inledde starkt och tog tidigt ledningen i matchen genom anfallaren Bojan Radulovic, som hittade nätet till 1-0. Rågsved hade sedan ett par framstötar utan utdelning, vilket gjorde att talangen Yasin Ayari, 17, kunde fylla på till 2-0 i paus.

I andra halvlek klev en annan talangfull AIK-spelare fram - Erik Ring.

19-åringen blev i andra halvlek tvåmålsskytt med två fullträffar, vilket gjorde att AIK sedan kunde avsluta matchen på bekvämt vis, samtidigt som nyförvärvet Zachary Elbouzedi utökade till 5-0 med sitt första mål i Stockholmslaget.

AIK vann därmed stort och blev klart för cupgruppspelet 2022.

Rågsveds IF: Carlsson - Roka, Dibba, Rasulo Pidre, Shnawa, Habtegergish, Abdulla, Jabang, Gemici, Notice, Zahui Bazoukou.

AIK: Nordfeldt - Karlsson, Papagiannopoulos, Ofori, Ylätupa, Radulovic, Otieno, Ayari, Strannegård, Ring, Bonde.