TV: Bergstrand om Hammarby: "Vi har våldsamma problem"

Svenska cupen (herr)

Tafatt, energilöst och tempofattigt. Hammarby hade stora problem i hemmapremiären inför 9166 personer och blev utbuade efter bara 0-0 hemma mot Syrianska.
- Vi gör ingen bra prestation idag, sade Nanne Bergstrand efteråt till Fotbollskanalen.

Det blev mållöst i Hammarbys möte hemma mot Syrianska. Tränaren Nanne Bergstrand var ytterst missnöjd med sitt lags insats.

Inledningsvis av matchen så var det Syrianska som inledde starkast med ett betydligt högre bolltempo än hemmalaget. Efter en kvart så fick Richard Yarsuvat tag på bollen utanför straffområdet på en felpass från Hammarbys Johan Persson. Syrianskas nyförvärv gick på skott och var nära att överlista Kristinsson i målet, men som räddade ut bollen till en ofarlig hörna. Hammarby jobbade sig sakta in i matchen utan att skapa de riktigt farliga målchanserna. När lagen gick till pausvila så stod det 0-0 på resultattavlan till publikens stora missnöje.

Busvisslingarna skulle fortsätta att hagla under den andra halvleken. För samtidigt som Syrianska inledningsvis rullade upp anfall efter anfall skulle hemmalaget ha väldigt svårt att få till ett ordentligt anfallsspel. Tio minuter in i den andra halvleken så var Syrianskas Lolo Chanko ypperst nära att skjuta in en frispark strax utanför straffområdet, något som fick se som Syrianskas bästa målchans i matchen. Efter de skulle de 9166 personer på plats inne på arenan ändå få se sitt grönvita laget ta över spelet mer och mer då laget pressade på för ett ledningsmål. Men Hammarby var för tama i den sista tredjedelen och Syrianskas målvakt Dejan Garaca behövde inte jobba särskilt hårt för att hålla sin nolla.

- Vi är definitivt inte nöjda med vår prestation. Vi har stora problem med Syrianskas passningsspel och hinner inte med i det defensiva presspelet. Det är riktigt trögt idag, berättade Nanne Bergstrand på presskonferensen efteråt.

Hammarbys prestation var långt ifrån vad hemmapubliken hade förväntat sig och på slutsignalen hördes höga burop riktade åt laget. Gästerna däremot var väldigt nöjda efteråt med att få med sig en poäng från matchen.

- Vi gör en väldigt bra match och är mer än nöjda med vår insats. Samtidigt så är det jobbigt att springa runt planen och pressa Hammarby, något som märks i slutet av matchen, berättade Syrianskas tränare Bosko Orovic efteråt.

Måndagen den 29:e februari ställs Hammarby mot Ljungskile, återigen på hemmaplan i en match man nu behöver vinna för att ha chans på avancemang.

Publicerad 2016-02-21 kl 17:32