TV: Birmancevic med drömfrispark när MFF vände mot Ängelholm - tog andra raka 5-1-segern

Svenska cupen (herr)

ÄNGELHOLM. Malmö FF hamnade överraskande i underläge borta mot Ängelholms FF.
Men trots en utvisning kunde MFF vända och vinna med 5-1.

1:51
Nalic får rött kort direkt mot Ängelholm
0:44
MFF kvitterar till 1-1 genom Adi Nalic
0:56
Ängelholm chockar MFF - Oremo gör 1-0

Ettan-nykomlingen Ängelholm, som förlorat gruppspelspremiären mot IFK Värnamo, tog emot ett Malmö FF med den 17-årige startdebutanten Hugo Larsson på mittfältet.

Bortalaget skapade matchens första målchans efter några minuter när Veljko Birmancevic frispelade Adi Nalic efter ett målvaktsmisstag, men Nalic avslutade över.

Några minuter senare hade Larsson ett skott som rensades på mållinjen av en ÄFF-back. MFF hade som förväntat nästan all boll, men i den 28:e minuten chockade Ängelholm gästerna med att ta ledningen. Ett inspel från Edvin Nilsson på högerkanten hittade anfallsveteranen Johan Oremo, som snyggt vinklade in 1-0.

Efter en halvtimme svarade MFF med ett dubbelläge. Anders Christiansens skott från nära håll räddades av Robin Streifert innan Birmancevics avslut stoppades på mållinjen. Streifert räddade även Christiansens nästa läge någon minut senare, innan Nalic nickade in kvitteringen på en hörna i minut 44.

Ledningsmålet kom i den 62:a minuten, och var Birmancevics femte mål sedan cupen inleddes i höstas. Den här gången skruvade han in en frispark från höger rakt upp i Streiferts vänstra kryss. Bara två minuter senare åkte laget på en utvisning, sedan Nalic mottat en rörelse med huvudet mot Anton Hallbäck.

I den 73:e minuten kombinerade inhopparna Malik Abubakari och Sören Rieks med varandra, där den senare sköt ett löst skott som Streifert räddade. MFF behöll initiativet trots utvisningen, och ÄFF bjöd på det tredje målet när Emil Åbergs snåla hemåtpassning hittade Abubakari som stötte in 1-3 i minut 79.

Kort senare bjöd MFF tillbaka, men Dahlin räddade friläget.

Malmös fjärde mål var en läckerbit. Felix Beijmos högerinlägg hittade den andra högerbacken Eric Larsson, vars volley letade sig i mål via Streiferts händer.

På tilläggstid gjorde Christiansen 5-1, vilket var matchens sista mål, och nästa helg gör MFF och IFK Värnamo upp om kvartsfinalplatsen. Gruppens andra match vann Värnamo mot Gais med 1-0.

Ängelholm: Streifert, Eriksson, Ljungberg, R. Nilsson (K) (utbytt 76'), Åberg, Håkansson (56'), Hallbäck (88'), Norberg, Widén, Oremo (55',) E. Nilsson.
Byten: Danielsson (55'), Kvist (56'), Lipovica (76'), Adelstam (88')
Malmö: Dahlin - Beijmo, Nielsen, Chalus (utbytt 46'), Moisander - Christiansen (K) , Rakip (88'), H. Larsson (63') - Nalic, Berget (63'), Birmancevic (83').

Byten: E. Larsson (46'), Abubakari, Rieks (63'), Sejdiu (83'), Pena (88')
Gula kort: Rakip (37'), Hallbäck (62')
Utvisning: Nalic (64')