TV: Blåvitt enkelt vidare i cupen - hattrick av Omarsson

Svenska cupen (herr)

LANDVETTER. Landvetter IS stod emot i 27 minuter - sedan gled IFK Göteborg ifrån.
Cupmötet slutade 0-5 (0-1) efter ett hattrick av Elias Omarsson.
- De tre målen tror jag gör honom gott, säger tränaren Alf Westerberg.

I klippet ser ni alla mål från matchen.

Det här var Landvetter IS stora kväll. I 90 minuter fick den lilla divison 3-klubben mäta sina krafter med allsvenska IFK Göteborg.

Inledningsvis gjorde de det bra.

Framför en strålande sol och 4 220 åskådare på Landvetter IP, nytt publikrekord, höll de ihop i nästan en halvtimme. De visade mod, vilja och en hel del fotbollskunnande.

Där fanns Martin Laanemets som fredade målet, Patrik Hansson som nickade undan hörnor och Ludwig Torkelsson som styrde spelet.

Tillslut sprack dock bubblan.

I matchminut 27 tog IFK Göteborg, som vilade en hel del ordinarie A-lagsspelare, ledningen.

Andreas Öhman trixade sig runt på högerkanten och spelade in bollen till Sebastian Ohlsson. Yttermittfältaren tog emot, vände runt och borrade upp bollen i det bortre krysset. Vackert och 1-0.

Billy Nordström kunde ha fyllt på till 2-0 en stund senare, men Martin Laanemets kom ut och avstyrde den gången.

- Vi hade en del grejer vi borde ha gjort bättre i första halvlek. Samtidigt krigade dem, säger Alf Westerberg.

IFK Göteborgs nästa mål kom istället i inledningen av den andra halvleken efter att Patrik Karlsson Lagemyr hade kilat in bollen till Elias Omarsson. Islänningen var kylig när han hittade det bortre hörnet.

Därefter trillade målen in i en strid ström.

55': Billy Nordström skruvade in 3-0 med en vacker frispark.

57': Elias Omarsson tog vara på en målvaktsretur och gjorde sitt andra mål i matchen, 4-0.

69': Elias Omarsson fullbordade sitt hattrick när han gled igenom och rullade in 5-0. Anfallaren som i stort sett bara har fått nöja sig med inhopp i allsvenskan.

- Det är klart att han har varit frustrerad i perioder över att inte få möjligheter. Det är klart att det var skönt att han fick göra tre mål. Det tror jag gör honom gott, säger Alf Westerberg.

Landvetter orkade inte hålla uppe spelet efter paus. IFK Göteborg var för tunga, för skickliga.

De blåvita vann med 5-0 och avancerar vidare till svenska cupens gruppspel.

- Det var en ganska logisk matchutveckling, konstaterar Alf Westerberg och berömmer några av de yngre spelarna.

- Jag tycker att vårt mittbackspar med Erlingmark (August) och Gunnarsson (Erik) gjorde det stabilt och bra. För övrigt rätt okej. Jag tycker att Adil (Titi) tog för sig när han kom in.

Landvetter IS? De fick en kväll att minnas.

Fakta: Startelvor

Landvetter IS (4-4-1-1): Laanemets - Talebi, Yildirim (Ingves, 62'), Hansson, Stridsberg (Belouati, 60') - Belouati, Golestan (Johansson, 79'), Torkelsson, Olofsson - Bissmark - Forsman

IFK Göteborg: (4-4-2): Dahlin - Salomonsson (Saebbö, 71'), Gunnarsson, Erlingmark, Adekugbe (Titi, 62') - Öhman, Diskerud (Dahlqvist, 74'), Nordström, Ohlsson - Omarsson, Karlsson Lagemyr