TV: Blåvitts flopp - redan utslaget ur cupen

IFK Göteborg är ute ur svenska cupen. Laget fick bara en poäng borta mot IK Frej under söndagen, något som fullbordade lagets cupfiasko då man nu inte kan gå vidare från gruppspelet.
- Det är skit, säger Sebastian Eriksson till Fotbollskanalen.

Publiken på Skytteholm fick inledningsvis se en böljande match där inget av lagen lyckades skapa några riktigt kvalificerade målchanser. Men redan eftert tolv minuter så skulle IFK Göteborg, som för dagen saknade en del ordinarie spelare, ändå visa upp en hög kvalité och få utdelning på sitt stora bollinnehav. Laget spelade sig fint igenom det gula försvaret innan till slut anfallaren Victor Sköld kunde slita sig ifrån sin markering och nicka in 1-0 till gästerna på ett fint inlägg.

Bara tre minuter senare så var det nära att den blåvita klacken på plats återigen fick jubla över sitt lag. Den nya mittbacken Hjörtur Hermannsson gav sig iväg på en raid vilket gav Blåvitt ett numerärt övertag på högerkanten, vilket öppnade upp för en passning fram till Tobias Hysén. Anfallaren tog emot bollen och skickade iväg ett skott som gick rakt i ribban.

IK Frej nära vändning innan paus

I den 30:e matchminuten kom vänsterbacken Philip Wiström fram ute på kanten och hittade fram till en helt fristående Joakim Runnemo i mitten strax utanför straffområdet. Anfallaren hade glömts bort av det blåvita försvaret och kunde gå helt själv fram mot John Alvbåge, som inte kunde förhindra ett kvitteringsmål bakom sig. Och det skulle komma mer från hemmalaget. Med tre minuter kvar av den första halvleken så fick Frej en frispark vid halva planen som man lyfte in i straffområdet. Lagkaptenen Johannes Gustafsson kom högst upp och nickade ner till Wiström vars volleyskott snyggt räddades av John Alvbåge i målet. Det blev inga fler mål i den första havleken utan lagen gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

Blåvitt öste på i den andra halvleken – Ankersen med jättemiss

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal då Smedberg-Dahlence slog en mycket fin inåtskruvad hörna som en IFK Göteborgspelare nådde högst på. Marko Atanackovic i Frej-målet var däremot beredd på mållinjen och kunde förhindra ett ledninsgmål för gästerna.  Gästernas press skulle däremot fortsätta och i den 62:a matchminuten var Blåvitt väldigt nära att ta ledningen genom Tobias Hysen. Dansken Sören Rieks hittade fram till anfallaren med en fin passning, men Hysén lyckades för andra gången i matchen träffa ribban.

Men IFK Göteborgs bästa chans i den andra halvleken skulle däremot komma bara tre minuter efter Hyséns ribbskott. Sören Rieks skickade iväg ett skott som Atanackovic släppte retur på som till slut hamnade vid Jakob Ankersens fötter bara två meter från mållinjen. Yttermittfältare fick dock felträff på bollen och lyckades mot alla odds skjuta över mål.

Blåvitt skulle efter jättemissen rada upp flertalet kvalificerade målchanser, men där antingen Atanackovic eller stolparna skulle vara i vägen. Bollen ville inte in i mål utan hemmalaget kunde försvara sig till ett oavgjort resultat.

I och med att Halmstad två segrar så innebär resultatet på Skytteholm att både IFK Göteborg och IK Frej inte har någon chans att gå vidare från gruppspelet.

- Det är skit, säger IFK Göteborgs mittfältare Sebastian Eriksson.

IK Frejs startelva: Marko Atanackovic - Jakob Glasberg, Johannes Gustafsson, Richard Spong, Philip Wiström - Adam Gradén, Abu Bakarr Suma, Pontos Silfwer - Pontus Åsbrink, Oke Akpoveta, Joakim Runnemo

IFK Göteborgs startelva: John Alvbåge - Adam Johansson, Hjörtur Hermannsson, Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami - Martin Smedberg-Dalence, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sören Rieks - Victor Sköld, Tobias Hysén.