TV: Cupfiasko för Trelleborg – slogs ut av division 2-lag

Svenska cupen (herr)

Till vardags spelar Hässleholms IF i division 2.
I dag slog man ut allsvenska Trelleborg ur svenska cupen efter ett hattrick av Joel Wedenell.
- Alla kämpar och sliter i 120 minuter, säger matchvinnaren till C More.

I spelaren visas det avgörande 3-2-målet.

Trelleborg har en tuff tid bakom sig i allsvenskan. Först förlorade man två raka matcher mot Hammarby och i helgen blev det förlust i Skånederbyt mot Malmö FF med 3-0.

I kväll reste laget norrut i Skåne för möte med Hässleholms IF, som till vardags spelar i division 2, och TFF fick en mardrömsstart. Knappa 20 minuter in i matchen tog hemmalaget ledningen när Joel Wedenell kom fri och placerade in bollen fram till 1-0.

Trelleborg skulle dock komma igen innan halvtidsvilan och satte dit 1-1 efter 24 minuters spel när Albin Nilsson vred och vände i straffområdet innan han placerade dit kvitteringen.

I den andra halvleken låg TFF på för ett ledningsmål men hade problem att skapa de riktigt heta chanserna. Istället kunde hemmalaget ta ledningen på nytt.

Efter ett inlägg från högerkanten knuffades en Hässleholm-spelare omkull och Joel Wedenell fick chansen att bli tvåmålsskytt från elva meter. Där gjorde han inget misstag utan placerade behärskat in 2-1.

I slutet av matchen tryckte Trelleborg på för en kvittering. Inbytte Felix Hörberg smekte in ett inlägg på bortre stolpen och där dök Salif Camara Jönsson upp och tryckte dit 2-2, precis innan matchuret tickat upp på 90 minuter och matchen gick till förlängning.

Något oväntat var det hemmalaget som låg på för ett ledningsmål och var nära flera gånger om men hade inte den rätta skärpan framför mål. I slutet av den första förlängningskvarten skapade dock Trelleborg två superchanser, men både Deniz Hummet och Camara Jönsson lyckades inte få dit ledningsmålet.

Efter fem minuters spel i den andra förlängningskvarten kunde hemmalaget ta ledningen och åter igen var det Joel Wedenell som satte dit bollen. Efter ett inspel från vänsterkanten hamnade bollen så småningom framför fötterna på anfallaren som krutade in sitt tredje mål för kvällen.

Målet blev också matchavgörande vilket innebär att Trelleborg är utslagna från svenska cupen.

- Det är klart att det är skönt och det var inte vad vi räknade med i den här matchen även om man hoppas, säger Hässleholms matchvinnare Wedenell till C More.

Hässleholm har det tufft i division 2 och ligger bara på 12:e plats, vilket innebär kval nedåt i seriesystemet. Dessutom är laget inte ens bäst i stan utan lokalrivalen IFK Hässleholm ligger en placering före.

- Vi har gått ganska knackigt i serien så vi försökte bara gå in och köra och göra det till en rolig match. Vi gör en fantastisk insats och alla kämpar och sliter i 120 minuter.

På frågan hur Wedenell ska fira cuptriumfen säger han:

- Det blir nog en rejäl segersång men sen blir det nog hem och upp till jobbet i morgon.