TV: Djurgården vann Stockholmsderbyt - klart för cupgruppspelet

Svenska cupen (herr)

Djurgården besegrade AIK med 3-1 i svenska cupen.
Därmed är Djurgården klart för spel i cupgruppspelet nästa år.

AIK och Djurgården gjorde på onsdagen upp i ett Stockholmsderby på Skytteholms IP om en plats i svenska cupens gruppspel nästa år. Då tog det tid innan något lag fick fira.

För det var först efter en mållös första halva av matchen, som Djurgården tog ledningen i den 53:e minuten, då Fanny Lång slog till efter ett inspel av Olivia Schough i straffområdet. Lång satte distinkt bollen i mål till 1-0. Bara tre minuter senare utökade även Djurgården till 2-0, då AIK-målvakten Milla-Maj Majasaari stod för ett misstag. Rachel Bloznalis slog till med ett långskott, som målvakten tappade in i eget mål.

Djurgården kontrollerade därefter matchen och vann till slut derbyt med 3-1 efter ett mål av Hannah Wilkinson och en reducering av Clara Härdling i slutminuterna. Djurgården, som är sjua i damallsvenskan, är därmed klart för spel i cupgruppspelet nästa år.

AIK, som toppar elitettan, får nu fortsatt fokusera på att säkra uppflyttning till damallsvenskan. AIK har sex poäng ner till tvåan Hammarby och åtta poäng ner till trean Morön i elitettan.

Publicerad 2020-10-07 kl 20:08