TV: Eliton Júnior gav Varberg seger i cupen: "Det var knappt så ÖFK fick äga bollen"

Varberg Bois gick segrande ur inledningen av svenska cupen.
Matchen mot Östersunds FK slutade 1-0.

3:09

Avbryt
Försök igen

Under lördagen spelades de första tävlingsmatcherna för säsongen. Svenska cupen inleddes och på Håstens IP tog Varberg emot Östersund i grupp E.

Förra säsongen säkrade Varberg åter allsvenskt kontrakt efter kval samtidigt som Östersund kvalade sig kvar i superettan.

Varbergs nyförvärv Ömür Pektas gjorde tävlingsdebut och bjöd på två bra målchanser i den första halvleken. Men det första avlutet tog rakt på Andrew Mills och andra gången fick den tidigare Stocksundsanfallaren en snedträff.

Det var i mångt och mycket Varberg som styrde den första halvleken. Men det till trots blev det inte några mål i den första halvleken.

- Mycket Varberg i den första halvleken. Det var knappt så att Östersund fick äga bollen i första halvlek, säger C Mores kommentator Michel Izgi i sändningen.

När lagen ställde upp för andra halvlek var det ÖFK som som tog tag i taktpinnen, i alla fall till en början. När 47 minuter hade passerat fick Östersunds Chovanie Amatkarijo ett inspel från höger, men avslutet gick rakt på Fredrik Andersson. Ett par minuter senare gick Malcolm Stolt till marken strax utanför straffområdet. ÖFK fick frispark som slogs av Amatkarijo, men bollen gick i muren.

I stället var det Varberg som skulle ta ledningen. Victor Karlsson slog en hörna från höger som Eliton Júnior smidigt kunde nicka in. 1-0.

- Andrew Mills kommer ut och missar bollen helt, det är ingen markering alls på nummer 14, Eliton Júnior, säger C Mores kommentator Michel Izgi i sändningen.

I minut 81 tvingades Östersunds mittfältare Mansour Sinyan till byte på grund av skada.

- Det är (Assad) Al Hamlawi som olyckligt träffar sin klack rakt i ansiktet på Sinyan. Det är givetvis inte en medveten aktion från anfallaren, säger Michel Izgi i sändningen.

Trots att Östersund arbetade sig in i matchen räckte inte det för att besegra Varberg. Matchen slutade 1-0.

I samma grupp som Varberg och Östersund, grupp E, huserar AIK och Västerås SK. Även de möttes på lördagen. Matchen slutade med kryss, 1-1, vilket gör att Varberg i skrivande stund leder gruppen.

Varberg: Andersson - Sainte, Lindner, Birkfeldt, Rönnberg, Nogueira- Júnior, Karlsson, Lushaku, Le Roux - Pektas

Östersund: Mills - Ghanoum, Novak, Mazur, Adjoumani - Sinyan, Brendon - Weilid, Zekovic, Amatkarijo - Stolt