TV: Fiasko för KFF - föll mot Umeå trots en man mer

Svenska cupen (herr)

Kalmar FF kvitterade sent mot Umeå och matchen såg ut att sluta oavgjort.
Men på tilläggstid avgjorde Jens Sjöström för bortalaget, som spelade stora delar av andra halvlek med en man mindre.
- Jag är jäkligt nöjd med många saker, säger Kalmars tränare Henrik Rydström.

Se Umeås 2-1-mål i spelaren.

Under söndagen inledde Kalmar FF årets tävlingssäsong då man tog emot division ett-laget Umeå på hemmaplan. Matchen var också Henrik Rydströms första i tävlingssammanhang sedan han återvände till klubben efter förra säsongen.

I matchen var det tydligt att KFF ville bygga sitt eget spel och man hade också ett tydligt bollinnehav i första halvlek. Smålandslaget skapade också en del chanser där Nils Fröling till exempel hade ett friläge, som han dock missade.

I stället för KFF-ledning skulle Umeå ta ledningen när drygt fem minuter återstod av första halvlek. På en hörna damp bollen ner framför fötterna på Emmanuel Yeboah som med en distinkt volley satte dit 1-0 för bortalaget.

I andra halvlek hade Kalmar länge svårt att skapa chanser, men med ett par minuter skulle man få utdelning. Sebastian Ring tog sig in till vänster i straffområdet och från ett par meters avslut kunde vänsterspringaren sätta dit 1-1.

Målet verkade bli matchens sista, men på tilläggstid kunde Umeå, som fått en man utvisad i andra halvlek, avgöra. Jens Sjöström nådde högst på en inläggsfrispark och knoppade in 2-1 för bortalaget. Vild glädje utbröt bland Umeås spelare som minst sagt var nöjda.

Sjöströms mål blev matchens sista och Umeå vann därmed matchen med 2-1.

- Jag tycker vi är bra. Jag kan inte hålla på att titta så mycket på resultat i februari. Vi spelar en fotboll som är kul att titta på och jag tycker vi tar kliv i det vi vill göra, säger Kalmars tränare Henrik Rydström till C More och fortsätter:

- Vi är inte tillräckligt noggranna en bit in i andra. Vi tar oss in i det igen och vi bör få med oss en poäng. Sedan finns det saker i vårt beslutsfattande i slutet av matchen som inte är bra. Man vet att de vill ha en fast situation och sedan försvarar vi oss dåligt, men jag är jäkligt nöjd med många saker.

Rydström slår ändå fast att laget har mycket kvar att jobba på.

- På en skala mellan 1 och 20 är vi kanske en tvåa, säger han.