Höjdpunkter: Häcken tog en klar seger mot Falkenberg
0:57
Häcken krossar FFF - Berggren gör 4-0
0:49
Hammar gör 5-0 mot Falkenberg

Efter att ha besegrat Ytterhogdal med hela 13-0 i första gruppspelsomgången ställdes BK Häcken mot Falkenbergs FF, till vardags i ettan södra, under lördagseftermiddagen.

Nyförvärven Oscar Uddenäs, Mikkel Rygaard, Tomas Totland och Even Hovland tog då samtliga plats i Hisingslagets startelva.

Häcken öppnade piggt och tog tidigt ledningen i matchen. Leo Bengtsson kom först på en hörna och skarvade bollen vidare till Even Hovland som kunde nicka in 1-0 från nära håll.

Kort därefter utökade Häcken ledningen. Benie Traoré vann bollen på vänsterkanten och spelade fram Oscar Uddenäs som kunde brösta in 2-0 i öppet mål. Det skulle inte stanna där, Hisingslaget körde över FFF i inledningen. Dryga halvtimmen var spelad när Traoré fick en boll i djupled, gav sig ut på en soloräd och kunde rulla in hemmalagets tredje mål för dagen.

Precis innan halvtidsvilan gjorde Gustav Berggren 4-0.

- Jag tycker vi  har gjort en stabil halvlek. Skapar mycket chanser, gör fyra mål och kan göra fler. Vi är väldigt intensiva, flyttar bollen med få touch och i sista tredjedelen gör vi det som vi har tränat på, sa Oscar Uddenäs till C More i paus.

Falkenbergs Wilhelm Ärlig var inte lika nöjd med första 45.

- Häcken gör det bra och förvaltar sina lägen. Men samtidigt är vi slarviga och naiva i speluppbyggnaden, sa han till C More.

Andra halvlek blev en transportsträcka för Häcken som bekvämt kunde spela av matchen. Hisingslaget vann till slut matchen med 5-0, efter ett sent mål av Johan Hammar, och har därmed två raka segrar i gruppen med en målskillnad på hela 18-0.

Det sätter rejäl press på Hammarby, som möter Ytterhogdal senare under lördagseftermiddagen. Nästa helg möts Häcken och Bajen då gruppspelet ska avgöras.

- Vi gör ett ödmjukt jobb och har med oss 4-0 i paus, det är starkt. Då kunde vi slappna av i andra halvlek, säger Johan Hammar till C More efter matchen, och beskriver sin fullträff:

- Synd att man bränner det målet så tidigt på säsongen, haha. Nej, det var ett fint mål.

Häcken: Abrahamsson - Totland, Hammar, Hovland, Lund - Rygaard, Amane, Berggren - Uddenäs, Traoré, Bengtsson.

Falkenberg: Erlandsson - Borgström, Stålheden, Johansson, Larsson - Dahl, Sibelius - Nilsson, Aguda, Ärlig - Hofsö.