TV: Halmstad säkrade avancemang efter Rasheeds jättetavla: "Försenad julklapp"

Halmstad blev första lag till slutspel i svenska cupen.
Det står klart efter 1-0-segern mot Värnamo.
- Det är en försenad julklapp, rakt upp i plan av Jonathan Rasheed, sa TV4-experten Erik Edman efter Jonathan Rasheeds matchavgörande blunder.

2:54

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Efter de två inledande matcherna är det IFK Värnamo som toppar Grupp E i svenska cupen på maximala sex poäng. Där bakom skuggar den allsvenska konkurrenten Halmstads BK på fyra inspelade poäng.

Under lördagen ställs lagen mot varandra i en direkt avgörande match om avancemang och när startelvorna presenterades stod det klart att Värnamo-tränaren Anes Mravac valde att göra en förändring i jämförelse med mötet med Helsinborg, där Freddy Winsth ersattes av Viktor Larsson.

I Halmstad förpassades trotjänaren Andreas Johansson till avbytarbänken efter att ha startat de två inledande matcherna. In i elvan kom i stället Gabriel Wallentin.

Matchen i sig började avvaktande och inget av lagen tog tag i taktpinnen under matchupptakten. Men efter 42 minuters spel skulle ledningsmålet komma och det var efter en riktig målvaktsbjudning.

Värnamo-målvakten Jonathan Rasheed försökte rulla ut bollen från sitt straffområde. Viktor Granath uppfattade dock situationen snabbt och snodde åt sig bollen innan han rundade Rasheed och rullade in 1-0.

- Det är en försenad julklapp, rakt upp i plan av Jonathan Rasheed. Det är helt omöjligt att inte göra mål där. Det fanns bra alternativ att spela loss den ute till vänster för Rasheed, men han vill sticka emellan, det läser Viktor Granath och vi har 1-0, sa TV4-experten Erik Edman om målet.

I upptakten av den andra halvleken öppnade matchen upp sig och efter 50 minuters spel var Naeem Mohammed fri med Jonathan Rasheed, som avvärjde situationen.

I samma situation kolliderade dock Rasheed med Mohammed, varpå hemmamålvakten blev liggande i flera minuter innan han tvingades till ett byte.

- Det är tydligt på reprisen att han kommer med knäet där Naeem Mohammed. Det är såklart inte meningen, men det är väldigt olyckligt för Jonathan Rasheed, förklarade Erik Edman.

In kom i stället Viktor Andersson och i matchens slutskede svarade han för en vass reflexräddning när Viktor Granath skulle raka in 2-0-målet från nära håll.

Därefter skulle Värnamos stora kvitteringschans. Detta när Viktor Larsson kom loss på en hörna på stopptid. Men försvararens nick blev missriktad och Tim Rönning och hans försvar kunde till sist hålla undan och säkra segern - och gruppavancemanget.

Värnamo: Rasheed - Larsson, Wenderson, Kotto, Bergh - Bustos, Näsström, Thern, Johansson - Engvall, Bilalovic.

Halmstad: Rönning - Ofusu Ayeh, Wallentin, Baffoe, Nogueira - Ahlstrand, Svedberg, Al-Ammari, Snaer Ingason - Granath, Mohammed.