TV: Hammarby löste avancemang i cupen: "Kanske inte sättet vi hade önskat"

Nyköping reducerade och tryckte på för kvittering.
Men Hammarby gick segrande ur svenska cupens andra omgång.
Matchen slutade 2-1.

3:21

Avbryt
Försök igen

Veckan har präglats av flera matcher i den andra omgången av svenska cupen. På torsdagen var det Hammarbys tur att gästa division 2-laget Nyköping som för närvarande innehar plats fyra i tabellen.

Hammarby ligger på en tredjeplats i allsvenskan. Jämfört med truppen som ställde upp i derbyt mot AIK senast var det bara Mads Fenger och Alper Demirol som startade mot Nyköping. Att tillgå på Hammarbys bänk fanns Davor Blazevic, Simon Sandberg, Mohanad Jeahze, Darijan Bojanic, Fredrik Hammar, Abdelrahman Saidi och Veton Berisha.

Tidigt in i matchen, när bara sju minuter hade hunnit gå, fick Hammarby straff. Det var Jeppe Andersen som gick omkull i straffområdet efter en spark. Mads Fenger klev fram till straffpunkten och tryckte dit 1-0 till höger om Jäger.

Men trots den tidiga ledningen var det Nyköping som stod för matchen första målchans. Efter bara elva sekunder satte Oskar Karlsson fart längs vänsterkanten och kunde spela in bollen till Kevin Jarrett i straffområdet. Men ett lite för svagt avslut landade till höger som buren.

- Jag tycker att de får styra ganska rejält från start men vi växer in i det, vi har inte så mycket att förlora, säger Oskar Karlsson i halvtid.

Mycket riktigt växte Nyköping in i matchen. Trots att Hammarbys Jusef Arabi fick ett mål bortdömt för offside hade inte gästerna särskilt mycket att komma med.

- Vi gör det hyfsat. Vi är ganska dominanta i spelet men måste bli bättre i den sista tredjedelen. Vi har lägen där vi kan avsluta men vi håller i bollen för mycket, säger Jusef Erabi till C More.

Andra halvlek blåstes igång och med drygt 50 minuter spelade fick Hammarby med sig 2-0. Gästerna hade byggt upp ett anfall när ett inlägg från högerkanten gick via Nyköpings Alen Ahmetovic och in i mål.

Hemmalaget fortsatte glimta till och man hade en målfarlig chans i form av en nick i minut 60, men bollen gick till hörna.

Sedan gjorde Hammarby två byten. Fenger gick ut och Jeahze ersatte. Även David Concha fick lämna planen och ge plats åt Saidi.

Med en kvart kvar av matchen styrde Nyköpings lagkapten Enis Ahmetovic upp ett anfall där han slutligen själv kunde reducera till 2-1, via Pavle Vagic fot.

Då gjorde Hammarby ytterligare två byten. Andersen och Demirol ut, Bojanic och Hammar in.

Nyköping tryckte på för kvittering, men Hammarby höll undan och kunde säkra avancemang i svenska cupen.

- I slutändan handlar det om att vi ska ta med oss tre poäng och det gjorde vi. Men sättet vi gjorde det på kanske inte var det vi hade önskat, säger Fredrik Hammar till C More efter matchen.

Nyköping: Jäger - Ahmetovic, Diallo, Tello Olivares - Widner, Ahmetovic, Holmberg, Jarrett - Bergfors, Aljic, Karlsson

Hammarby: Dovin - Nilsson, Fenger, Adjei, Pinas - Andersen, Vagic, Demirol - Concha, Erabi, Trawally