TV: Mardröm för målvaktsreserven när Elfsborg föll mot Gais

Målvaktsreserven David Olsson startade i avstängde Kevin Stuhr Ellegaards frånvaro.
Då hade 20-åringen en mycket tung kväll när Elfsborg föll med 3-2 hemma mot Gais.
- Konstig match, säger Stefan Ishizaki till C More.

Kevin Stuhr Ellegaard fanns med i Elfsborgs matchtrupp till cuppremiären mot Gais. Men på matchdagen meddelade klubben att målvakten trots allt skulle vara avstängd efter ett rött kort mot Landskrona i cupens andra omgång i augusti.

David Olsson fick istället chansen att göra sitt andra A-lagsframträdande för Elfsborg. 20-åringen fick dock ingen kväll att minnas i Borås. Gästande Gais vann med 3-2 efter att Elfsborg bjudit på alla mål.

I en händelserik första halvlek tog gästerna ledningen efter dryga tio minuter när Andreas Östling testade med ett skott från utanför straffområdet. Bollen gled mellan David Olssons armar och in i mål.

Elfsborg vände sedan på matchen, först med en hörna där Joakim Nilsson stötte in 1-1 från nära håll. Issam Jebali gjorde sedan 2-1 med en hård frispark i målvaktens hörn.

Men i den 27:e minuten kom Gais tillbaka till 2-2. Dusan Djuric såg att David Olsson befann sig långt ute och lyfte bollen från halva plan. 20-åringen backade in mot målet och kastade sig, men fick se bollen gå in i mål.

- Jag såg att han var ute och så tänkte jag; 'varför inte?' Jag har gjort något liknande mål innan. Jag kollar alltid på om det går. Så det var kul att sätta den där, säger Djuric till C More i pausen.

Du brukar kolla upp lite om du får bollen till skänks så där?
- Ja, jag kollar först medspelare sedan om jag inte ser några så kollar jag om målvakten är ute och så testar jag. Och den här gången satt den.

Elfsborg fortsatte att slarva i den andra halvleken. I den 52:a minuten ledde en felpass fram till att Junes Barny snodde åt sig bollen och spelade fram Edin Hamidovic som satte dit 3-2 för Gais.

Under slutminuterna hade Stefan Ishizaki en cykelspark i ribban, men det blev ingen kvittering för Elfsborg. Superettan-laget Gais slog det allsvenska laget i gruppen där även Hammarby och Vasalund ingår.

- De gör två mål i första som inte var de bästa.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Olsson - Gojani, Jönsson, Nilsson, Lundqvist - Holmén - Gustavsson, Ishizaki, Jebali, Lundevall - Prodell.

Gais: Mehic - Olsson, Nyström, Andersén - Westermark, Bergholtz, Östling, Djuric, Wängberg - Barny, Hamidovic.