TV: Kalmar klart för gruppspel i cupen - Hallberg slog till med läckert frisparksmål

Svenska cupen (herr)

Kalmar FF är klart för gruppspel i svenska cupen 2024 efter 2-1 mot Tvååkers IF.
En av målskyttar var Melker Hallberg - som slog till med ett läckert frisparksmål.

0:45

Avbryt
Försök igen

Se Hallbergs frisparksmål i spelaren ovan.

Efter en mållös första halvlek i mellan ettanlaget Tvååkers IF och Kalmar FF på Örevi IP, strax utanför Varberg, tog det rejäl fart i den andra halvleken

Melker Hallberg, som i sommar återvände hem till KFF efter att ha varit utomlands sedan 2014, med undantaget 1,5 säsong med KFF i från januari 2017 till juli 2018, bröt dödläget i den 51:a minuten när han läckert skruvade in en frispark till 1-0 Kalmar. Noah Shamoun utökade elva minuter senare när han frispelades och från nära håll kunde placera in 2-0.

Men med 26 minuter kvar att spela fick Tvååker in en reducering för att skapa lite nerv i matchen. Isak Petersson dök upp på ett inlägg från vänsterkanten och nickade in 1-2-reduceringen över Jacob Kindberg i Kalmar-målet.

Tvååker jagade sedan en kvittering men fick ingen ytterligare utdelning. Kalmar är klart för svenska cupens gruppspel 2024 efter seger med 2-1.

Tvååker: Svensson - Bertilsson, V. Nilsson, Andersson, Johansson - Jönsson, Berggren - Brynéus, Danielsson, Petersson - W. Nilsson.

Kalmar: Kindberg - Olafsson, Jansson, Saetra, Lindahl - Netabay, Gojani, Hallberg - Jensen, Hümmet, Shamoun.