TV: Kujovic tvåmålsskytt - Djurgården enkelt vidare i svenska cupen

Svenska cupen (herr)

En komfortabel seger mot Sollentuna FK.
Djurgården hade inga problem att kvalificera sig för svenska cupens gruppspel nästa år.
- Vi gjorde det vi skulle, säger Jacob Une Larsson.

Ettan-klubben Sollentuna FK tog under torsdagen emot Djurgården i svenska cupen. Vad som låg i potten? En plats till cupens gruppspel nästa år.

Djurgården dominerade matchen de första 20 minuterna och kom till ett par halvchanser, bland annat genom Magnus Eriksson och Elliot Käck – men Sollentuna var med vid båda lägena och lyckades avvärja.

Sollentuna hade därefter en boll i mål efter 32 minuters spel, men målet dömdes bort för offside. Därefter hade Emir Kujovic ett jätteläge att ge Djurgården ledningen från nära håll, men avslutet lyckades leta sig utanför stolpen.

Men till slut skulle kvällens första mål falla.

Djurgården tog sig upp på högerkanten, fick till ett inspel som studsade fram till Elliot Käck som klippte till med högern i höjd med straffområdeslinjen. Avslutet? En riktig kanon i målvaktens bortre hörn.

Strax innan pausvilan utökade sedan Djurgården ledningen till 2-0 genom Kujovic på straff.

Tio minuter kvar från full tid punkterade Jacob Une Larsson matchen när han gjorde 3-0. I samband med en hörna letade sig till slut bollen fram till mittbacken som halvliggandes kunde skjuta in gästernas tredje för kvällen.

Sollentuna hade kort därefter en frispark i ribban – precis som Djurgården hade en stolpträff.

På stopptid kunde sedan Emir Kujovic göra sitt och Djurgårdens fjärde mål för kvällen. 4-0-segern gör att Dif därmed är kvalificerat till svenska cupens gruppspel nästa år.

- Det är alltid knepigt när man möter lag från lägre divisioner, men jag tycker vi svarade bra och vi gjorde det vi skulle, säger Une Larsson till C More.

Sollentuna: Liantas - Thelander, Lagerbielke, Ahlstrand, Söderberg, Johansson, Forsberg, Zlotnik, Lundsgaard Widfalk, Jan, Ceylan

Djurgården: Vaiho - Tagesson, Une Larsson, Augustinsson, Käck, Edwards, Holmberg, Eriksson, Radetinac, Bärkroth, Kujovic