TV: Magisk cykelspark av Gais sänkte Halmstad

Svenska cupen (herr)

Halmstads BK föll hemma mot Gais med 2-0 i premiären av svenska cupen.
Det gjorde man efter ett drömmål av Daniel Sterner - som cykelsparkade in 1-0.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under söndagen spelade den allsvenska nykomligen Halmstads BK sin premiärmatch i svenska cupen hemma mot Gais. Men de fick inte den starten de hade önskat.

Drygt 20 minuter in i matchen tog Gais ledningen, och det var inte vilket mål som helst. Efter ett inlägg från höger kom bollen till slut ovanför Daniel Sterner som slog till med en cykelspark som gick in i mål bakom Markolm Nilsson Säfqvist i HBK:S mål.

- Jösses vilken fullträff. Frågan är om någon kommer göra ett snyggare mål under årets cupsäsong, kommenterade C Mores Mats Lilja.

Några minuter in i den andra halvleken såg Halmstad ut att kvittera, dock, när Mikael Bohman träffade ribban och Erik Ahlstrand följde upp med ett ytterligare ett avslut strax efter. Istället blev det mål i motsatt riktning direkt efter, då Gais svarade med att kontra in 2-0 genom Johan Andersson.

Bohmans ribbskott och Ahlstrands retur var egentligen Halmstads främsta chanser i matchen, men det blev inga mål. Gais vann med 2-0 och får åka hem till Göteborg med tre poäng i grupp 1.

Lagens startelvor:

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Boakye, Johansson, Baffo, Bengtsson - Kroon, Allansson, Ahlstrand, Wikström - Boman, Karim

Gais: Karlsson - Wängberg, Ousou, Grozdanic, Andersen - Lumbana, Åberg, Maric, Anderson, Sterner - Lindberg.