TV: MFF demolerade Syrianska i cupen - vann med hela 8-0

Svenska cupen (herr)

MALMÖ. Malmö FF med en stark startuppställning krossade ett Syrianska i spillror.
Hela sju olika spelare nätade för skåningarna svenska cupens första omgång i genrepet inför Europa League nästa vecka.
- Vi dominerar både med och utan boll, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF:s cuppremiär mot ett Syrianska i klubbkaos blev som väntat ensidig. Det dröjde bara sex minuter innan Behrang Safari, kapten igen, vaket hittade en löpande Marcus Antonsson via en snabb frispark. Antonsson chippade in 1–0, det var tredje matchen i rad som anfallaren nätade.

Syrianska, degraderat från superettan och med ett transferförbud upphävt för bara några dagar sedan, hade flera spelare med amatörkontrakt i elvan. Bristen på samspel syntes lång väg när MFF-spelarna kunde kombinera som de ville i och runt gästernas straffområde.

2–0 kom sedan en Syrianskaförsvarare inte fått iväg ett inlägg och Eric Larsson placerade in bollen med vänsterfoten. En minut senare fick inte Syrianskaspelarna bort bollen och Arnor Traustasson kunde göra 3–0.

Två snabba mål kom också efter pausvilan. Guillermo Molins och Antonsson kombinerade igen och den senare gjorde fyran i minut 47. Två minuter senare kom 5–0 efter ett snyggt volleymål av Adi Nalić.

Den offensive mittfältaren Romain Gall har fått snålt med speltid under försäsongen men behövde bara åtta minuter innan hann gjorde sexan för Malmö. En annan inhoppare, Pavle Vagić, utnyttjade en försvarsblunder och rullade in 7–0 två minuter efteråt.

- I andra halvlek såg jag det jag ville se, vi krigar för varandra mycket mer och det ska vi göra hela året. I första halvlek var vi lite för tillbakadragna, men det var första tävlingsmatchen i år också. Vi skapat många chanser över hela matchen, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

MFF kunde kosta på sig att missa flera målchanser efteråt men till slut hamnade även Molins med i målprotokollet två minuter innan slutet. Anfallaren hann även med att skjuta en straff i stolpen ett par minuter senare. En styrkeuppvisning av Malmö FF direkt i svenska cupen - och Tomasson är nöjd med prestationen.

- Jag är väldigt tillfreds med utvecklingen i andra halvlek, vi dominerar både med och utan boll.  Det var riktigt bra att vi dominerade, säger dansken.

På frågan om matchen gav MFF-spelarna något inför Europa League svarar Tomasson:

- Den gav en bra fysisk utmaning och killarna ska spela efteråt också (träningsmatch mot Jönköpings Södra kl 20). Den gav energi och att hålla nollan är alltid bra. Vi gjorde en massa mål och skapade en massa chanser, avslutar Jon Dahl Tomasson.

Segern ger säkerligen gott självförtroende åt MFF, som nästa vecka ställs mot Wolfsburg i Europa League.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Bengtsson, Ahmedhodzic, Safari - Bachirou, Lewicki, Traustason - Nalic, Antonsson, Molins

Byten: 59’ Antonsson UT, Gall IN, 67’ Nalić UT, Vagić IN

Syrianska: Keriakes - Gürsac, Durmaz, Katourgi, Makdesie, Ceylan, Younan, Sletsjøe, Berhane, Demir, Kabali Fataki