TV: Norrköpings bakslag - utslaget trots vinst

Svenska cupen (herr)

Norrköping var tvunget att vinna mot Falkenberg med två mål.
Något som de misslyckades med och är därmed ute ur cupen.
- Vi gör allt vi ska förutom ett mål till, säger Henrik Castegren i C Mores sändning.

En rysare väntade i den sista omgången mellan IFK Norrköping och Falkenberg. Peking var tvungna att vinna med två mål för att gå om Falkenberg i jakten om förstaplatsen, men trots ett ledningsmål och större delar av bollinnehavet i andra halvlek hittade aldrig Peking fram till tvåan. Ett slutresultat som innebär att Falkenberg går vidare till kvartsfinal i cupen - men vi tar det från början.

Norrköping skulle ta tag i taktpinnen från minut ett. Falkenberg pressades långt ner i plan men Peking hade svårt att skapa några farliga målchanser. Den hetaste kom i 39:e minuten när Simon Thern spelade fram bollen till Jonathan Levi som tog skott. En riktig svettig räddning från Falkenbergs Johan Brattberg i målet. 0-0 stod sig till halvtid.

- Vi får ligga och försvara hela tiden där vi satsar på kontringar, säger Sylisufaj i C More:s sändning i halvtid.

- Vi har några distansskott där vi är ganska nära, säger Jonathan Levi.

IFK Norrköping skulle fortsätta jaga ett ledningsmål i andra halvlek men det skulle visa sig bli lika stängt som i första halvlek - inledningsvis. För i 68:e minuten såg Sead Haksabanovic luckan från distans och sköt in ledningsmålet.

IFK Norrköping låg på för ytterligare ett mål men Falkenberg höll undan och kunde "bara" förlora med 1-0. Trots vinsten är IFK Norrköping alltså utslaget från cupen där Falkenberg avancerar till kvartsfinal.

- Vi gör allt vi ska förutom ett mål till. Vi är riktigt överlägsna, säger Henrik Castegren i C Mores sändning.

- Vi ville ha lite mer boll än vad vi hade, men vi är nöjda med matchen, säger Johan Brattberg.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 på måndag.

Peking: Pettersson - Smith, Dagerstål, Lauritsen, Krogh Gerson, Castegren, Thern, Fransson, Levi, Björk, Haksabanovic

Falkenberg: Brattberg - Johansson, Wede, Karlsson, Peter, Carlsson, Sylisufaj, Ericsson, van Looy, Bjökengren, Brink Joza