TV: Nyförvärvens debutmål avgjorde för Blåvitt - slog ut division 1-lag

I allsvenskan tog IFK Göteborg en skön seger i helgen när man slog tillbaka Östersund med 2-1. I kväll kom nästa framgång för Blåvitt när man avancerade till svenska cupens gruppspel.

I spelaren visas Sargon Abrahams 1-0-mål.

IFK Göteborg har en tuff tid bakom sig i allsvenskan. Senast hemma mot Östersund lyckades man dock vinna med 2-1 och i kväll mötte man division 1-laget Torn i svenska cupen.

Blåvitt fick en fin start på matchen. Efter knappa tio minuters spel testade Sargon Abraham, som anslöt till klubben från Degerfors i somras, avslut från distans och bollen satt i nät fram till 1-0. Resultatet stod sig halvleken ut och i den andra kunde det allsvenska laget utöka tre gånger om.

Först satte Viktor Wernersson dit 2-0 innan nyförvärvet från Hammarby, Marcus Degerlund, prickade in Blåvitts tredje mål för kvällen. Innan domaren blåste av matchen hann dessutom Sebastian Ohlsson med att måla fram till 4-0, vilket blev slutresultatet.

IFK Göteborg avancerar därmed till svenska cupens gruppspel som inleds senare i vår.