TV: Se Affanes kanonmål i AIK:s 6-0-seger

AIK gästade division 2-klubben Tenhults IF under söndagen - och vann med 6-0 efter ett kanonmål av Amin Affane och nätkänning av 16-årige Alexander Isak.

Det började bra för AIK, som tog ledningen redan i den 14:e minuten. På en hörna nådde anfallsvärvningen Eero Markkanen högst. Finländaren nickade in 1-0 på division 2-laget.

Tio minuter senare lurade Amin Affane två Tenhult-spelare och sköt in 2-0 i det bortre krysset från 20 meters avstånd.

Tråkigt för AIK var dock att kaptenen Nils-Eric Johansson tvingades kliva av någon minut innan pausvilan, efter en huvudsmäll.

I den 67:e minuten utökade Haukur Hauksson AIK:s ledning till 3-0. Tenhults målvakt boxade upp en hörna i luften och när bollen nådde marken igen petade Hauksson in den i nät.

Med lite mindre än tio minuter kvar av matchen satte Marko Nikolic 4-0 till AIK. Anfallaren nådde högst på en hörna och nickade in bollen i det bortre hörnet.

Kort därefter målade AIK återigen på hörna. Sauli Väisänen nickade då in 5-0. Sedan rullade det på och 16-årige inhopparen Alexander Isak tryckte in 6-0 från nära håll.

Matchen slutade 6-0 till AIK, som nu möter Falkenberg i den sista omgången av cupen. Det är stor svartgul fördel inför avgörandet.

Se Affanes mål i sportsändningen ovan.

AIK:s startelva: Carlgren - Hauksson, Väisänen, Sonko Sundberg, Johansson - Affane, Salétros, Gravius, Eliasson - Nikolic, Markkanen

Publicerad 2016-02-28 kl 19:31