Gais är vidare till svenska cupen-gruppspelet.

3:09
Celik får slå om sin straff - sätter andra i mål till förlängning
2:13
Antonsson straffar Gais

IFK Värnamo bortaspelade under tisdagskvällen mot Gais i den sista kvalrundan till gruppspelet i svenska cupen. Då bjöds supportrarna, som var på plats, inte på en speciellt underhållande drabbning. I varje fall inte till en början.

Stora delar av matchen var relativt chansfattig och när matchen väl såg ut att sluta mållös hettade det till i slutskedet. Först rullade Marcus Antonsson in 1-0 på straff för Värnamo efter 85 minuters spel, och sedan var det Göteborgslagets tur att få straff i den tredje övertidsminuten. Då uppstod lite udda scener.

Veteranen Mervan Celik rullade först in bollen i mål, men fick inte fira särskilt länge, då han behövde slå om straffen. Då var han lika kylig och satte kulan i nät till 1-1, vilket gjorde att matchen gick till förlängning.

Under första förlängningskvarten åkte Värnamo på nästa smäll - Frank Junior Adjei drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Det utnyttjade Gais i den 107:e minuten, då Michael Kargbo dök upp i straffområdet efter en hörna och satte 2-1.

- Ett riktigt måltjuvsbeteende, säger C Mores kommentator Rickard Jansson.

Celik blev därefter tvåmålsskytt i slutskedet och skickade Gais vidare till cup-gruppspelet nästa år, medan Värnamo är utslaget ur cupen.

- Jag tycker vi förlorade mot ett bättre lag. Vi kom inte upp i vår standard från start. Jag tycker inte vi var bra i dag. Gais förtjänade att vinna, säger Värnamos Freddy Winsth till C More.

Gais: Krantz - Wängberg, Norén, Cardaklija, Andersen - Alexandersson, Åberg, Henriksson - Kargbo, Celik, Friday.

IFK Värnamo: Rasheed - Netinho, Larsson, Bernardo, Lohikangas - Edvardsson, Näsström, Magashy - Johansson, Antonsson, Dickman.