TV: Ungdomsbetonat Elfsborg körde över Skiljebo

Svenska cupen (herr)

Ett ungdomsbetonat Elfsborg körde över Skiljebo med 8-1 på bortaplan.
Därmed går Elfsborg upp i gruppledning - samtidigt som Skiljebo är utslaget ur cupen.

2:57

Avbryt
Försök igen

Elfsborg knep en sen seger hemma på Borås Arena förra helgen när laget sparkade i gång svenska cupen mot Gif Sundsvall. Vid ställningen 2-2 klev André Römer fram och bokstavligen dundrade in segermålet 3-2 i den 93:e minuten.

Under söndagen var det dags för den andra omgången för Boråslaget. Då väntade Skiljebo på bortaplan, som förlorade med 6-1 hemma mot Degerfors parallellt med Elfsborg-Sundsvall.

Elfsborg ställde upp med ett tämligen ungdomsbetonat lag då Håkon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke, Ahmed Qasem, Emmanuel Boateng och Sveinn Aron Gudjohnsen fanns med i startelvan.

Och just den sistnämnde, Gudjohnsen, inledde målskyttet redan i den första minuten. Innan den första halvleken var över hade Lagerbielke och Qasem utökat med varsitt mål, så ställningen var 3-0.

I den andra halvleken fortsatte Elfsborg att ånga på. Gudjohnsen utökade till 4-0 i den 50:e minuten, innan Jacob Ondrejka gjorde 5-0 tre minuter senare.

Inhoppande Alexander Bernhardsson, som imponerade för laget i allsvenskan i fjol, gjorde 6-0 i den 65:e minuten. Och innan matchen var över hann Oscar Aga och Rasmus Alm göra 7-0 och 8-0, innan Skiljebo till slut fastställde slutresultatet 8-1.

Klar seger för Elfsborg, som, i och med söndagens seger, går upp i serieledning på målskillnad framför Degerfors i gruppen. Skiljebo, i sin tur, är i och med förlusten utslaget ur cupspelet.

Startelvor

Skiljebo: Gustafsson - Björk, Svensson, Floren, Bäck - Deighton, Nore, Ozgun, Flytström - Stojanovic, Sultan.

Elfsborg: Valdimarsson - Larsson, Römer, Lagerbielke, Väisänen - Qasem, Boateng - Ondrejka, Olsson, Okkels - Gudjohnsen.