Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wernbloom om Elms blodpropp: "Det är för jävligt, det är allvarliga grejer"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rasmus Elm och Pontus Wernbloom

Rasmus Elm har fått en blodpropp i vaden och vårdas på sjukhus.
Pontus Wernbloom lider med sin vän.
- Det är allvarliga grejer, säger han.

På söndagen lämnade Rasmus Elm återbud till landskampen mot Norge. Mittfältaren har drabbats av en blodpropp i ena vaden och det är oklart hur länge han blir borta. På måndagens presskonferens sa Erik Hamrén att det är väldigt tveksamt om 25-åringen blir redo till VM-kvalmatcherna mot Irland och Kazakstan i september. Pontus Wernbloom är god vän med Rasmus Elm.

- Det är för jävligt. Inte bara för landslaget utan även för oss där hemma. Det är en bra spelare och en kompis. Det är klart att det är tråkigt. Nu får han ta den tid han behöver och kurera sig. Det är det viktigaste, att han mår bra. Fotbollen blir väldigt mycket i andra hand, det kommer på sista plats när sånt här händer. Det är skitsamma. Det viktigaste är att han kurerar sig och blir bra, säger Wernbloom.

Vad hände?

- Jag vet inte. Jag har ingen aning. Jag har bara kollat hur det är med honom och har ställt upp för honom. Men jag vet inte när det hände.

Har du hälsat på honom på sjukhuset?

- Ja det har jag.

Hur mår han?

- Det är klart att om du får reda på att du ska vara borta länge, eller länge, vi vet ju inte hur länge det blir. Man utgår ju från att det blir länge, det är klart att det är tråkigt, framför allt för honom själv. För landslaget och för CSKA också men det bryr jag mig mindre om. För honom själv är det värsta att han inte får vara med i det här. Vi har både landskamper och Champions League och massa kul framför oss. Men nu är det viktigaste att han skiter i det och bara kurerar sig och blir frisk. Att det blir bra igen.

- Jag vet inget om vad det där är. Jag kan inte uttala mig om vad det är för något. Men han har ju haft det förut och han vet nog bättre hur det går, då gick det ju bra till slut ändå. Det hoppas jag att det gör den här gången också. Men det låter ju onekligen allvarligt.

Vet du hur länge han blir borta?

- Jag har inte pratat med honom i dag, jag pratade med honom i går. Jag tror att det är svårt att säga (hur länge han blir borta). Jag vet inte, men jag hoppas att det inte tar för lång tid. Men som sagt: det viktigaste är att han blir bra. Det får ta den tid det tar. Det är allvarliga grejer.

- Jag bryr mig bara om att han blir bra. Fotbollen kommer på sista plats när det kommer till sjukdomar. Skador är en annan sak då vill man komma tillbaka snabbt.

Vad får han för typ av behandling?

- Det vill jag inte gå in på. Det får han säga om han vill det.

Publicerad 2013-08-12 kl 20:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons