Ajdarevic: Vi är rutinerade vid 21 års ålder

Sverige

Både Sverige och Ukraina var piskade att vinna för att drömmen om slutspelet i U21-EM 2013 skulle leva. Sverige klarade pressen betydligt bättre och kunde mycket tack vare Astrit Ajdarevic vinna matchen med 2-1, säkra gruppsegern och ta en play off-plats.

Förutsättningarna var glasklara. Seger och Sverige skulle ta sig vidare till play off mot U21-EM i Israel nästa sommar. Förlust och Ukraina skulle ta platsen, oavgjort och Slovenien skulle snuva både Sverige och Ukraina på gruppsegern.
En direkt avgörande match dyker inte upp många gånger per säsong och det brukar vara nervöst i början innan matchen riktigt har kommit igång. Men Sverige visade inga som helst nerver.
-Vi är rutinerade redan vid 21 års ålder, sade Astrit Ajdarevic med ett stort leende.
De verkade njuta av tillfället och satte press på Ukraina redan från avspark. En press som de ukrainska spelarna hade svårt att klara av.

Två tidiga mål
Astrit Ajdarevic var på strålande spelhumör och nickade in 1-0 på Miiko Albornoz hörna, sedan använde Ajdarevic huvudet igen när han nickade fram Mikael Ishak som med precision satte 2-0. Då hade det gått sju minuter.
-Det kändes skönt. Vi fick stryk senast mot Ukraina och i förra matchen mot Slovenien så man undrade bara "vad är det som händer", så vi ville gå in och ge allt här, sade Ajdarevic.
Resterande del av första halvlek spelade Sverige smart och kontrollerade matchen med ett bra passningsspel.
-Vi gör det riktigt bra i första halvlek med två snygga mål och i spelet så tycker jag att vi har bra koll på dem, sade mittfältaren Oscar Hiljemark.

Nervös avslutning
Andra halvlek såg ut att mest bli en transportsträcka mot svensk seger. Men det blev en nervös avslutning sedan Andrii Bogdanov reducerat med åtta minuter kvar.

-Jag var så nervös, jag klarade inte av att se de sista minuterna så jag gick in. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Jag satt bara och tittade på "Jille" (Jiloan Hamad) och när domaren blåste så satt vi bara och kramades. Det var en väldigt lång, men skön, kram, sade Ajdarevic.
Sverige säkrade gruppsegern och en play off-plats.
-Play off tänker vi inte på i dag, nu vill vi bara njuta av det här ett par dagar, sade en jublande glad Oscar Hiljermark.
På fredag lottas vilket lag Sverige kommer att möta.
Publicerad 2012-09-10 kl 22:38