Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Allbäck öppen för nya namn i EM-truppen

Markus Rosenberg har öppnat för landslagsspel och John Guidetti vill spela i EM. Marcus Allbäck stänger inga dörrar inför mästerskapet.
– Vi kommer att åka runt en del hela våren för att titta på spelare, säger Allbäck till fotbollskanalen.se.

På fredag lottas EM-grupperna. Frågan är om vi kommer få se några nya ansikten i den svenska truppen till mästerskapet i sommar. Enligt Marcus Allbäck, spelaransvarig assisterande tränare i landslaget, är dörrarna öppna.

– Det är ett angenämt problem för oss. Vi kommer att åka runt en hel del. Framför allt hela våren kommer vi titta mycket på spelarna, säger Marcus Allbäck till fotbollskanalen.se.

Finns det en möjlighet för spelare som inte har varit med i kvalet att tas ut till EM-truppen?

–Ja, det är absolut inte omöjligt. Man diskuterade mycket när Tomas Brolin slog igenom på en halv säsong och slog sig rätt in i A-landslaget. Det hade varit riktigt kul om någon fick en sådan otrolig utvecklingskurva det här närmsta halvåret.

Marcus Allbäck tycker att det är en tuff konkurrens i landslaget och att det är därför inga nya namn tillkommit i trupperna på senare tid.

– Det kanske har varit så enkelt att vi har ansett att spelarna som varit till vårt förfogande på den positionen har varit bättre. Men bara för man inte har varit med tidigare är det absolut inte så att det är helt kört.

Spelare som John Guidetti, Markus Rosenberg och Marcus Berg är alla intressanta namn för en EM-trupp. Men Marcus Allbäck vill inte säga vilka spelare som man kommer att studera.

– Jag går inte in på vilka spelare vi tittar på. Det är de spelare som vi anser är aktuella, säger Allbäck.

Publicerad 2011-11-28 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons