Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenskan fyller 100 - så här ser 2024 års boll ut

Allsvenskan

2024 fyller allsvenskan 100 år.
Det firas genom en ny boll med blågula inslag.
- Vi är mycket nöjda, säger Johan Lindvall, generalsekreterare på Sef. 

Foto: Select.

Allsvenskan har jubileum nästa säsong. 2024 fyller allsvenskan nämligen 100 år.

Bolltillverkaren Select har därför tagit fram en särskild boll, med blågula inslag, för att fira både allsvenskan och superettan. På bollen återfinns dessutom logotypen för allsvenskan 100 år.

- Nästa års ligaboll har en tydlig koppling mellan den svenska flaggan, allsvenskan och superettan vilket passar fint när allsvenskan fyller 100 år, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Select till Sefs hemsida.

Det allsvenska 100-årsjubileet kommer att uppmärksammas kontinuerligt under hela 2024. Ligabollen för allsvenskan och superettan är en av alla platser där det tydligt kommer att framgå att det är ett jubileumsår.

Annons

- Ligabollen är den kanske mest naturliga platsen för att uppmärksamma att allsvenskan fyller 100 år. Bollen är en central del av spelet och alltid i fokus. Vi är mycket nöjda med det sätt som Select väljer att fira vår historia tillsammans med oss, menar Johan Lindvall, generalsekreterare på Sef.

Ligabollen från Select började användas inför säsongen 2017 för första gången. 2024 blir den åttonde raka säsongen med en officiell ligaboll för både allsvenskan och superettan. Nuvarande avtal gäller till och med säsongen 2028.

Publicerad 2023-12-08 kl 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto