Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Anders Linderoth jämför Stoor med Anders Svensson och Chippen

Anders Linderoth har tränat en uppsjö talanger i sina dagar som tränare, bland annat Anders Svensson, Christian Wilhelmsson, sin son Tobias Linderoth och Fredrik Stoor.
- Stoor har samma förutsättningar att gå långt, säger han till fotbollskanalen.se.

Fredrik Stoor ska ikväll göra sin tävlingsdebut för landslaget. Han slängs direkt in i hetluften mot Spanien, men tränaren som en gång gav honom sitt genombrott i Hammarby tvekar inte på högerbackens kvalitet.
- Han är en väldigt offensiv back, men som ändå alltid klarar defensiven till hundra procent, säger Anders Linderoth, numera tränare för Landskrona.

Hur var Fredrik Stoor som talang? - Han spelade ju i alla de yngre landslagen, även om han var mittback då. Sedan lyfte vi upp honom i a-truppen och gav honom en chans. Sen gjorde vi honom till högerback och då slog han sig ju in i laget snabbt.

Trodde du att han skulle gå hela vägen till landslaget? - Ja, han var ju med i de yngre lagen och hade väldiga ambitioner. Han ville slå sig in i a-laget och spela långt innan han var redo för det. Men han fick vänta och när väl chansen kom så tog han den.

Hur bedömer du Fredrik Stoor jämför med andra talanger som du tränat? - Stoor har samma förutsättningar att gå långt. Det har ju blivit en del talanger genom åren. Tobias (Linderoth, Anders son), Anders Svensson och Christian Wilhelmsson. Sedan har jag haft Fredrik Berglund och många andra talanger i Hammarby som till exempel Erkan Zengin.

Tobbe börjar på bänken, hur är hans status? - Jag pratar med honom då och då. Han är redo att kliva in om något händer med Daniel eller Anders.

Ser du några matcher live?
- Jag såg Greklandsmatchen, men jag hinner inte med den här eller den mot Ryssland eftersom vi har full träning just nu. Men blir det slutspel så åker jag nog ner.

Tror du att Sverige tar sig dit? - Ja, det tror jag. Ikväll kan de nog ta en poäng och Ryssland tror jag att man slår.

Publicerad 2008-06-14 kl 13:42
Annons
Annons
Annons