Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Anders Svensson: "Sluta jämför dam- och herrfotbollen"

Sverige

Anders Svensson tycker att SvFF borde ha uppmärksammat Therese Sjögran - men menar att man ska sluta jämföra dam- och herrfotbollen.
- Damlandslaget är en ren förlust medan herrlands­laget drar in massa pengar, säger han till Sportbladet.

På Fotbollsgalan uppmärksammade Svenska fotbollsförbundet Anders Svensson för att han under året blivit landets meste landslags­spelare genom tiderna. Den centrala mittfältaren fick en Volvo XC60, något som blev en stor diskussion eftersom Therese Sjögran, som gjort fler landskamper än Svensson, inte uppmärksammades alls. Hanterandet gav SvFF massor av kritik, både externt men även internt.

- Det fanns skarpa synpunkter på hur vi hanterat det och hur vi hade tänkt. Vi gjorde fatala misstag i hur vi kommunicerade det och jag är både ledsen och bekymrad över hur vi hanterat processen. Det är något jag varit öppen med både internt och i media, sa generalsekreteraren Mikael Santoft till fotbollskanalen.se på måndagen.

Annons

I en intervju med Sportbladet berättar Anders Svensson att han fortfarande inte har fått någon bil och han ger sig även in i debatten om herr- och damfotboll.

- Jag tror inte att det blir någon bil på det sättet. Jag tänker inte betala ett par hundratusen för att få en bil som är värd 200 000. Finns det något annat lagligt sätt att lösa det så visst. Vi skulle ha pratat i förra veckan om eventuella lösningar men det har inte blivit av. Det kommer i alla fall inte bli så att jag får någon bil för det går inte, säger han.

- Sedan det här med damfotbollen…jag tycker självklart att förbundet borde ha uppmärksammat Therese Sjögran också. Men misstag gör man och det är bara att erkänna det. Men sedan tycker jag att det är så svårt att jämföra dam- och herrfotbollen. Det tycker jag att man ska sluta med. Det går tyvärr inte. I en perfekt värld hade det varit samma löner och samma intresse och lika mycket publik och sponsorer. Men nu fungerar inte verkligheten så.
Annons

- Jag förstår jämställdhet och så, men marknaden styr, det är ju så. Jag vill verkligen betona att i en perfekt värld hade det varit samma intresse och samma löner. Då hade det inte varit något tjat. De tränar ju precis lika mycket som vi gör. Dessutom måste många av dem jobba vid sidan av, det är otroligt imponerande. Men damlandslaget är en ren förlust medan herrlands­laget drar in massa pengar som gör att dam- och ungdomslandslagen kan åka på sina resor.
Publicerad 2013-12-10 kl 07:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto