Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Andersson efter succén: Många väntar väl på att man ska göra en sämre insats

LUGANO. Daniel Andersson är van vid att vara kritiserad och ifrågasatt. Succén mot Grekland behöver inte ändra på det, enligt mittfältaren:
- Många väntar väl på att man ska göra en sämre insats , säger han till fotbollskanalen.se.

Dagen efter segern mot Grekland var Daniel Andersson i fokus. Den så kritiserade och ifrågsatta mittfältaren – åtminstone utanför Malmö – var föremål för ett stort intresse.

Och han kände av succén i mobilen.

- Jag har fått mycket sms och det uppskattas verkligen. De gratulerar till en bra match och till segern, säger en nöjd Daniel Andersson som bara kört liten vattengympa dagen efter.

Inte heller blev det något större firande på flygresan hem.

- Det är bara en match, klart vi var glada men det är inte värt något om vi inte kan ta poäng i de andra matcherna också, säger han.

Precis som många av de andra spelarna var han rejält sliten och Andersson var ju den spelare som sprang mest av alla på planen. Att det nu är match redan på lördag ska inte betyda något.

- Man spelar ofta täta matcher, det är inga problem och det är lätt att ladda om efter en vinst. Betydligt lättare i varje fall.

För Andersson var det en personlig revansch efter att ha varit så kritiserad och ifrågasatt av många svenska fans. Men han ser det inte som att han visade dem.

- Ja, alltså, jag vill inte säga så, jag är mest glad över att det gick bra och att vi vann matchen. Folk har sina uppfattningar och det kan vara svårt att ändra på. Många kanske väntar på att man ska göra en sämre insats nästa gång.

Vad beror det på?

- Inte en aning faktiskt.

Hur känns det då för egen del att göra en sådan match?

- Bra för självförtroendet att spela på den här nivån och göra det bra. Klart att det stärker en.

Daniel Andersson tonar ner allt snack om att han skulle känna sig given i startelvan efter det här utan pratar om att det kan behövas andra spelartyper mot Spanien.

Och MFF-mittfältaren tror att Sverige kan hota Torres & Co som han såg under en del av krossen av Ryssland.

- Kan vi bara hålla koncentrationen kommer vi få chanser, det såg man att Ryssland fick.
- Det gäller att inte släppa in mål. När vi förlorade i Madrid skapade de inte mycket innan de fick sitt första mål på hörna. Kan vi klara av den första anstormningen och inte släppa in mål så kommer vi att få chanser att straffa dem. Då har vi snabba spelare och bra anfallare som kan utnyttja omställningarna.

Publicerad 2008-06-11 kl 16:58
Annons
Annons
Annons