Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Åslund vill se aggressivt Sverige: ”Kommer skapa chanser”

Rätt presspel.

Det blir nyckeln för tre poäng mot Polen.

- Lyckas vi med den så kommer vi att skapa chanser, säger Martin Åslund.

I det senaste mötet mellan Sverige och Polen var Sverige det starkare laget – men Polen visade upp att man har ett spel som kan hota.

- Det man såg under det förra mötet var att Polen var ett tekniskt bättre lag än Sverige – men samtidigt ganska naiva. På hemmaplan tror jag att vi kan få se ett än mer offensivt Polen och med Arkadiusz Milik tillbaka så tror jag de har ett mer slagkraftigt lag.

Nyckeln blir enligt Åslund hur Sverige tacklar det tekniskt skickliga och offensiva polska laget.

- Jag tycker att Sverige ska våga spela aggressivt. Det blir viktigt hur vi genomför vår press – och lyckas vi med den så kommer vi att skapa chanser. Jag är övertygad om att Hrgota, Thern, Ishak med flera kommer att skapa chanser

- Sverige har alla möjligheter att göra en bättre insats än senast – vi har fler sätt att spela fotboll på än Polen.

Vilka blir nyckelspelare för Sverige?

- De rutinerade spelarna; Hiljemark, Hrgota med flera blir ju så klart viktiga, men det beror samtidigt på vilken matchbild det blir. Det ska bli intressant att se hur Sverige klarar sig utan Mattias Johansson och jag gillar Melker Hallberg från sin ytterposition.

Kikar man längre fram än just kvällens match menar Åslund att chanserna till avancemang är goda – men att det samtidigt kommer bli strid in på mållinjen.

- Det är en tuff grupp helt klart, ovanligt tuff för att vara i U21-sammanhang, men jag tror att Sverige har goda chanser att ta sig vidare.

Publicerad 2013-10-12 kl 16:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons