POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Backe och Lennartsson ihop är hetast att ta över landslaget

Hans Backe och Jörgen Lennartsson. Där är duon som är hetast att ta över efter avgående Lars Lagerbäck och Roland Andersson, enligt fotbollskanalens källor.

Officiellt börjar Svenska Fotbollsförbundets styrelse jakten på en ersättare till lars Lagerbäck och Roland Andersson efter Sveriges VM-kval mot Albanien på onsdag.

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell förnekar att man har någon lista på alternativ:
- Nej, det var vi inte. Vi har ett möte på torsdag och då ska vi börja med arbetet. Sedan ska jag leda det arbetet, säger han till fotbollskanalen.se.

Fast källor med insyn säger till fotbollskanalen att det redan utkristalliserat sig en favoritlösning när det gäller en ny ledning för landslaget.

Det är Hasse Backe och U21-landslagets förbundskapten Jörgen Lennartsson.
- Då får man någon med internationell erfarenhet och karisma ihop med en person som kan förbundet och har bra koll på de nya, unga spelarna, säger en källa.

Att det kommer att bli en duo-lösning är mycket troligt sett till att arbetet kring landslagen bara ökat och att man har god erfarenhet både i A-landslaget (Lars Lagerbäck+Tommy Söderberg/Lagerbäck+Roland Andersson) och i U21-landslaget (Jörgen Lennartsson+Tommy Söderberg).

Man anser att det är viktigt att få in förbundsprägel och stort kunnande om svensk fotboll och svenska spelare i form av Jörgen Lennartsson och kombinera det med en internationell erfarenhet och resultat i utlandet i form av Hasse Backe.

Nu handlar det om att få den duon att hitta rätt former för ett samarbete och hitta rollerna. Det är ingen som tror på ett helt delat ledarskap, utan säkert handlar det om att Hans Backe blir förbundskapten och Lennartsson går in som assistent.

Den tidigare AIK-spelaren Hans Backe har varit tränare för en lång rad klubbar i både Sverige, alla 08-klubbarna samt Öster, och i utlandet, bland dem Ålborg, FC Köpenhamn, Salzburg och Panathinaikos och har vunnit ligan fyra gånger i Danmark.

De senaste åren har han varit assisterande till Sven-Göran Eriksson i Manchester City och Mexiko men valde att flytta hem till Sverige i stället för att följa med till Notts County.

Jörgen Lennartsson gjorde stor succé när han ledde U21-landslaget i somras och många av spelarna i det laget är högaktuella för A-landslaget. Lennartsson har inget större förflutet som spelare i lägre divisioner, men har varit assistent i Helsingborg och sedan tagit Häcken till allsvenskan. Därefter gick han in i U21-landslagets ledning.

Publicerad 2009-10-11 kl 20:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå