Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bajrami: "Enkelt att spela med Zlatan"

Fyra femtedelar av matchen var usla.
Men en sak tar Emir Bajrami med sig från Råsunda.
- Jag och Zlatan hittade varandra perfekt, säger han till fotbollskanalen.se.

Vänsteryttern öppnade 2-1-segern mot Moldavien på ett galant sätt. Med klipp i steget, kvicka ryck och flinka finter skapade han flertalet farligheter från sin kant. Inte minst samarbetet med ”Ibra” såg mycket hoppingivande ut under stora delar av första halvlek. Men flärden varade bara under 20 minuter, sedan mattades både Bajrami och Sverige, och efteråt hade den gamle elfsborgaren en hel del invändningar. Inte minst mot sig själv.

- Jag föll bort ur matchen, absolut. I inledningen fick jag mycket boll, vilket är viktigt för mitt spel, men jag kunde ha haft ännu mer. Ser man på vårt offensiva spel överlag tycker jag att det saknade struktur och balans, bortsett från en period före paus, säger Bajrami och fortsätter:
- Ett tag var Moldavien till och med bollförande - jag fattade ingenting.

Hur Blågult kunde tappa initiativet har 23-åringen inget riktigt svar på. Men han erkänner utan omsvep att större delar av EM-kvalmötet bara är att glömma.

- Som sagt: Första 20 var bra. Då visade vi prov på fina kombinationer, vi kom runt på kanterna, vi satte fart på bollen och vi fixade en straff. Men efter det, då var vi inte bra. Snarare dåliga faktiskt. Trots att vi snackat om att det skulle bli svårt att få hål på dem och dittan och dattan, säger Bajrami.

För egen del är han i stort sett bara nöjd med de länkningar han ordnade fram med Zlatan Ibrahimovic. Bajrami känner att han och Milanstjärnan får en allt bättre kemi ute på planen.

- Det är enkelt att spela med honom, tycker jag, och så har det varit både när vi mött San Marino och Ungern tidigare. Man hittar honom, går på djupet och får tillbaka bollen varje gång, säger Bajrami.

När det fäller riktigt klara målchanser kan dock varken han eller Zlatan stoltsera med nämnvärt många. Bajrami hade ett avslut mot mål efter paus – men med högern, som inte alls är hans starkaste fot.
- Nej, inte direkt. Jag brukar bara använda den till att kliva av bussen med, säger mittfältaren.

Publicerad 2011-03-30 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons