Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bara 12 av 23 svenska landslagsspelare startade i klubblagen: "Trist att de inte får spela"

ANKARA. Fyra avstängda, tre på läktaren och en bänkad i helgen – dessutom har tre spelare ligauppehåll.
Halva den svenska truppen är utvilade inför mötet med Turkiet.
- Det har vi inget emot, men trist att de inte får spela sina matcher, säger presschefen Niklas Bodell.

På måndagen anländer de svenska landslagsstjärnorna till Ankara inför onsdagens landskamp mot Turkiet. I helgen spelade bara tolv av tjugotre från start i sina klubblag vilket var ovanligt få.

Det berodde på att Per Nilsson, Rasmus Bengtsson, Joel Ekstrand och Albin Ekdal var avstängda. Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic och Johan Dahlin satt på läktaren och Johan Elmander på bänken och fick bara göra ett inhopp - som högermittfältare.

Dessutom har Rasmus Elm och Pontus Wernbloom uppehåll i den ryska ligan och för Emil Krafth har inte allsvenskan börjat. Det innebär alltså att flera spelare är utvilade inför mötet med Turkiet.
- Det har vi inget emot, men trist att de inte får spela sina matcher, säger förbundets presschef Niklas Bodell till fotbollskanalen.se.

På söndagen anlände landslagets ledarteam och generalsekreteraren Mikael Santoft till Ankara. På måndag ansluter spelarna och på eftermiddagen håller Erik Hamrén en presskonferens på The Rixos Hotel innan det är dags för mixad zone och träning på Gençlerbirliğis anläggning.

- Spelarna landar i morgon vid olika tidpunkter. Senast ankomst är vid 15.00, då ska alla vara incheckade, säger Niklas Bodell.

- Vi åkte ner en dag innan på grund av praktiska skäl. Vi fick bland annat tillfälle att ha ett ledarmöte. Det är en kort samling så det är ganska ont om tid.

Publicerad 2014-03-02 kl 20:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons