Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Zlatanstatyn ställs ut på nytt - och larmas

Sverige

Det har gått tre år sedan Zlatanstayn invigdes - och därefter vandaliserades. 
Nu ska statyn ställas ut på nytt, med larm installerat.
- Jag tycker att den borde skickas till Milano, säger skaparen Peter Linde till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Det slutade olyckligt för Zlatanstatyn som restes utanför Stadion i Malmö i oktober 2019.

När det blev offentligt att Zlatan Ibrahimovic gått in som delägare i Hammarby började vandaliseringen av skulpturen. I januari 2020 sågades statyn till slut av vid fotknölarna och konstverket välte och magasinerades.

Därefter har det varit ovisst vad som ska hända med statyn, om den ska renoveras och var den ska stå. Men på torsdagen stod det klart. Malmö stad satsar 350 000 kronor för att skaparen Peter Linde ska renovera statyn, det skriver Sydsvenskan.

Det tog Linde flera år att skapa den guldiga statyn av Ibrahimovic. I Sydsvenskan beskriver han en lättnad över att äntligen få sätta igång. Men än återstår att se var statyn kommer stå.

ANNONS

Jag tycker att den borde skickas till Milano, men det tycker tydligen inte Malmö stad. Jag har förstått att de inte ens vill att statyn ska skickas till Stockholm för reparation, eftersom de är rädda för att den ska bli kvar i Stockholm då, säger Peter Linde till Sydsvenskan.

Enligt uppgifterna hoppas man kunna bli klara med statyn före årsskiftet. Då ska man också besluta om var statyn ska stå samt hinna förebereda plats och staty för larminstallation. 

Publicerad 2022-10-13 kl 12:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto