Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bosniens nya förbundskapten: "Då bjuder jag in Tahirovic"

Sverige (herr)

Vilket landslag ska Benjamin Tahirovic välja?
Bosniens nya förbundskapten Faruk Hadzibegic hymlar inte med vad han hoppas på.
- Jag vet att förbundet jobbar på att han ska bli vår, säger han enligt N1.

Foto: Bildbyrån

Faruk Hadzibegic och Benjamin Tahirovic.

Vasalund-fostrade Benjamin Tahirovic fick göra startdebut i Serie A för Roma i 1-0-segern mot Bologna i går, onsdag. Mittfältstalangen har hyllats av José Moruinho och verkar av allt att döma ha vuxit in i Romklubbens a-lagstrupp.

En annan het fråga kring Tahirovic har varit hans stundande landslagsval. 19-åringen kan nämligen välja mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina, men enligt bosnisk media är valet redan gjort; han kommer att spela för Bosnien.

Tidigare i veckan presenterades Faruk Hadzibegic som ny förbundskapten för Bosnien. Då fick han frågan om Tahirovic vara eller icke vara i landslaget framöver.

Annons

- Jag vet att förbundet jobbar på att han ska bli vår. Om det finns en möjlighet för mig att göra något kommer jag att bjuda in honom. Vi behöver våra unga spelare, säger Hadzibegic enligt N1.

Sedan tidigare är det känt att Sverige inte har gett upp hoppet om att knyta 19-åringen till den blågula landslagsdressen. I veckan sa förbundskapten Janne Andersson följande om dragkampen om Tahirovic:

- När det gäller den här typen av spelare så är det Stefan Pettersson (landslagschef herr) och Claes Eriksson (landslagschef U21/pojk) från förbundets sida som har koll och ska prata med spelarna i första hand. Är det en spelare som är direkt aktuell för att spela med oss (i A-landslaget) kanske jag tar kontakt, sa Andersson till Fotbollskanalen och fortsatte:

- Men i det här fallet har Stefan haft kontakt med honom och haft ett bra snack. Då när Stefan pratade med honom, vilket inte är så längesedan, så var det inget bestämt. Då var han ganska öppen. Har han sedan bestämt sig efter det, då får vi respektera det.

Annons

Benjamin Tahirovic har tidigare berättat för Fotbollskanalen att det bosniska fotbollsförbundet har kontaktat honom, men att något beslut om vilket landslag han ska representera inte är taget.

Publicerad 2023-01-05 kl 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto