Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bosse Andersson om målvaktskampen i Djurgården

Sverige

Malkolm Nilsson Säfqvist ska få tid på sig.
Men Bosse Andersson stänger inte dörren för att Jacob Widell Zetterström kan lämna klubben.
- Jacob har ambitioner att på sikt kunna gå vidare och då känns det tryggt att ha tre bra målvakter, säger Djurgårdens sportchef till Fotbollskanalen. 

11:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Malkolm Nilsson Säfqvist var tänkt att kliva in som Halmstads BK:s förstemålvakt nästa år.

 köptes han loss av Djurgården och presenterades under fredagen.

När Fotbollskanalen når Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar han om värvningen.

- De senaste fem åren har han väl varit en av svensk fotbolls mest spännande och bästa målvakter. Och har väl varit på väg därifrån (Halmstads BK) ett antal gånger som inte gått igenom, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Har ni försökt få loss honom tidigare?
- Han har varit på väg till andra klubbar. Sedan har det kanske inte varit helt enkelt att köpa loss honom. Halmstad har värderat honom väldigt, väldigt högt och vid det här tillfället så blev det bra tajming.

Annons

Bosse Andersson berättar att det finns en ömsesidig respekt mellan Djurgården och Halmstad och att klubbarna kom överens relativt snabbt. I stället har hans fokus de senaste veckorna legat på att ha samtal med Nilsson Säfqvist. För samtidigt som 30-åringens kvalitét är svår att ifrågasätta så kommer han från en tung säsong och missade den avslutande halvan av allsvenskan på grund av psykisk ohälsa.

- Man kan ställa sig frågan varför vi värvar honom när han haft ett jobbigt år. Hans kvalitéer som målvakt är vi inte ett dugg tveksamma på. Vi har själva fått smaka på hans spektakulära räddningar när vi fått stryk mot Halmstad, så vi har haft en bra kunskap om honom. Sedan har han haft en jävligt tuff säsong bakom sig och det är klart att man då har en dialog. Vi har haft möten och träffar och det finns ju en anledning till att man kan må dåligt, säger han och fortsätter:

Annons

-  Alla vi inblandade känner att det blev en perfekt match att Malkolm kommer till en förening som har lite tålamod och trygghet, men samtidigt kan han vara med och vara en byggsten framöver, på längre sikt.

Med Jacob Widell Zetterström och Malkolm Nilsson Säfqvist samt unge Max Croon sitter Djurgården nu på en av series bästa målvaktsuppsättningar, något som Bosse Andersson välkomnar. Samtidigt berättar han att klubben kommer att ha tålamod med Nilsson Säfqvist – som skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.  

- Det är klart att det kan bli en startsträcka att byta klubb oavsett, och med det han har med sig. Han ska känna sig trygg och välkommen i vår miljö och är otroligt motiverad. I Djurgården är det klart att det blir tuffare konkurrens. Jacob är med i landslaget under vinterturnén och är säkert en framtida landslagsmålvakt och det är han väl medveten om.

Annons

Har ni fått några bud på Jacob Widell Zetterström?
- Absolut inte. Däremot så ser vi att Malkolm ska få lugn och ro och få tid att återigen bli en av allsvenskans bästa målvakter. Jacob… Vi har inte haft bud nu men däremot så har han gjort klart med vad hans ambitioner är på sikt. Jacob är i sin bästa ålder och kommer att ha en ljus framtid som målvakt och det är klart att han en dag kommer att spela i en större europeisk klubb. Det är jag övertygad om, säger Bosse Andersson. 

Publicerad 2023-12-09 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto