Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brons till Fotbollskanalen och Kalla fakta vid New York Festivals

Sverige

Fotbollskanalen och Kalla faktas granskning ”Fotbollssyndikatet” fick bronsmedalj i kategorin bästa sportbevakning vid årets upplaga av det internationella prestigepriset New York Festivals.

5:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TV4

Se Fotbollskanalens Andréas Sundberg gästa Nyhetsmorgon och prata om granskningen i spelaren.

Den 2 oktober 2017 sändes reportaget ”Fotbollssyndikatet” i Kalla fakta. Det var resultatet av en lång tids granskning av svensk fotboll och personer inom ett hemligt agentnätverk som i smyg vill styra marknaden. I programmet beskrivs hur nätverket genom bland annat hot och matchfixning försöker tjäna snabba pengar. Polisen vittnar om hur aktörer i Sverige med hjälp av pengar och lyxprylar lockar spelarna. Granskningen har fortsatt på Fotbollskanalen och även uppmärksammats internationellt. Nu har granskningen även tilldelats en bronsmedalj för årets bästa sportbevakning i den prestigefulla tävlingen New York Festivals.

Annons

– Det är en otrolig känsla. Det är första gången vi jobbar ihop på det här sättet och det var en enorm ära bara att bli nominerad. Att vi nu tar hem ett brons, det är nästan overkligt. Vi har varit ett starkt team och den här medaljen är ett kvitto på att vårt jobb håller yttersta världsklass. Det görs väldigt mycket fotbollsjournalistik i dag men väldigt lite är undersökande journalistik. Jag hoppas att vår framgång kan inspirera andra att våga sig på nya sätt att göra ännu bättre sportjournalistik , säger reportern Andréas Sundberg.

Fotbollskanalens Andréas Sundberg har jobbat tillsammans med Kalla faktas producent Fredrik Quistbergh, fotograf Lovisa Thuresson och redigerare Fredrik Ekdahl.

- Vi är väldigt glada för det här priset. Sportens värld granskas sällan men det här visar hur slagkraftigt resultatet kan bli när gräv- och sportreportrar arbetar tillsammans, säger Jonas Alsgren, chef för Kalla fakta.

Annons

Här hittar du allt från Fotbollskanalen och Kalla faktas prisbelönta sportgranskning.

Se Fotbollskanalens Andréas Sundberg gästa Nyhetsmorgon och prata om granskningen i spelaren ovan.

Publicerad 2018-04-11 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto