Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Cibicki kan bli Ericsons joker: "För diskussioner"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Håkan Ericson har en öppen plats i U21-truppen som kan gå till Pawel Cibicki. J-Södras anfallare har dock representerat Polen på ungdomsnivå vilket kan sätta käppar i hjulet.
- Vi för diskussioner med Pawel, säger Håkan Ericson till Fotbollskanalen.  

När Arber Zeneli valde att tacka nej till Sverige U21, för att representera Kosovos A-landslag, så blev det en plats öppen i truppen. Förbundskaptenen Håkan Ericsson säger att han har till fredag på sig innan han bestämmer vem som ska in. Han stänger inte dörren för att det kan bli anfallaren Pawel Cibicki, men det är ett regelverk som är problematiskt.

- Vi för diskussioner med Pawel och det är ett beslut som måste tas, Sverige kontra Polen.

Cibicki har nämligen spelat för Polen i ungdomslandslagssammanhang, men svenska fotbollsförbundet är osäkra på hur bindande de landskamperna var.

- Det finns två scenarion här, och nu är jag inte hundra på alla de här regelverken, men jag tror det fungerar så att har man inte spelat en bindande landskamp så har man rätt att spela i det andra landet utan att behöva ansöka om byte av medborgarskap.

- Har man spelat en bindande landskamp så måste man byta, vilket man har rätt till om det inte handlar om A-landslag, en gång. Då är man bunden till det landet.

Sverige är inte säkra på om Cibicki har spelat en polsk U19-landskamp som var en tävlingslandskamp. Om han har gjort det, och nu väljer att spela för Sverige U21, så betyder det att han inte har möjlighet att i framtiden välja Polen. Han är i så fall bunden till Sverige resten av karriären. Dessutom kan det bli svårt att få allt färdigt inför kvalmatcherna mot Kroatien och Spanien.

Ericson säger att Cibicki själv inte tror att han det var en tävlingslandskamp, men att de ska ha diskussioner med Cibicki imorgon och att de snart hoppas få reda på vad FIFA:s regelverk säger.

Se när Cibicki satte 1-1 mot Malmö tidigare i våras i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-08-24 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons