Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Comebacken stoppar Zlatan från Fotbollsgalan: "Har full förståelse"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Manchester United i helgen.
Nu missar han Fotbollsgalan under måndagen.
- Zlatan behöver koncentrera sig på Champions League, säger SvFF:s Håkan Sjöstrand.

Totalt elva gånger har Zlatan Ibrahimovic vunnit Guldbollen på Fotbollsgalan, och anfallaren har således länge varit en stor del av tillställningen. Till måndagens gala, som sänds i TV4, är han nominerad till priset som årets anfallare men den här gången kommer inte 36-åringen kunna vara på plats i Stockholm.

I helgen gjorde Zlatan en plötslig comeback för Manchester United efter knäskadan han ådrog sig i april. Han hoppade in i Premier League-matchen mot Newcastle och på onsdag ställs United mot Basel i Champions League. Schemat gör att stjärnan måste lämna återbud till Fotbollsgalan.

- Zlatan behöver koncentrera sig på onsdagens Champions League-möte med Basel, och kommer därmed inte vara på plats i Globen under Fotbollsgalan nu på måndag. Vi har full förståelse för att han måste fokusera på sin comeback och är oerhört glada över att se Zlatan spela fotboll igen. Vi önskar honom all lycka till, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Men oavsett fysisk närvaro eller inte kommer Ibrahimovic vara involverad i och synas till under galan, då hans, Svenska Fotbollförbundets och Volvos pris "Number 10" för första gången kommer delas ut. Ett stipendium på en miljon kronor och en svensk landslagströja med nummer tio på ryggen tilldelas en person, aktiv, ledare eller en förening, som i sitt arbete driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.

- Vi har sett till att säkra upp Zlatans närvaro på annat sätt under kvällen. Han är väldigt stolt över att vara beskyddare av stipendiet Number 10 som för första gången delas ut under galan, säger Håkan Sjöstrand.

Ibrahimovic själv sa följande i en intervju i samband med lanseringen av priset:

- Vi gör det för att vi vill hitta nästa nummer tio och hjälpa den personen att ta det vidare i framtiden.

Utmärkelsen behöver nödvändigtvis inte delas ut till en fotbollsspelare.

- Nej, det kommer bli en som sticker ut, vågar och är beredd att göra allt för att ta sig dit han eller hon vill. En som kommer offra väldigt mycket, likt det som jag har gått igenom och det som jag står för. Att man tar det dit man vill och går igenom allt för att komma dit. Vi ska bara ut och hitta dem, sa Zlatan nyligen.

Trots att Zlatan har varit skadad under delar av tiden sedan Fotbollsgalan förra året, då han vann sin tionde raka Guldboll, har han nämnts som en kandidat till att ta hem Guldbollen även i år.

Fotbollsgalan direktsänds i TV4 klockan 20.00 under måndagen.

Publicerad 2017-11-19 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons