Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Daniel Shahho döms för olovlig spelverksamhet - får betala dagsböter

Sverige

Nordic United FC kvalar i veckan mot Örgryte IS om spel i superettan 2024.
Med dagar kvar till kvalet döms nu Nordic Uniteds sportchef Daniel Shahho, mot sitt nekande, till villkorlig dom och dagsböter för olovlig spelverksamhet. 
Efter domen hoppar han av sitt uppdrag.
- Det här är bäst för klubben, säger han till LT

Foto: Bildbyrån

Södertälje-klubben Nordic United FC, som i år kom på andra plats i ettan norra, kvalspelar i veckan mot Örgryte IS om spel i superettan 2024. 

Samtidigt har Nordic United FC:s sportchef Daniel Shahho varit under polisutredning - och åtalad för olovlig spelverksamhet. Shahho nekade nyligen under rättegången till brott, medan åklagaren yrkade på villkorlig dom och dagsböter.

Nu står det under tisdagen klart att Shahho döms för olovlig spelverksamhet, grovt brott, till villkorlig dom och 70 dagsböter om 320 kronor (22 400 kronor). 

I domen står det följande om påföljdsfrågan:

Annons

"Daniel Shahho förekommer inte i belastningsregistret. Det saknas skäl att tro att han kommer att begå nya brott. Daniel Shahho ska därför dömas till villkorlig dom. Den villkorliga domen ska förenas med böter. Brottets allvar motsvarar 100 dagsböter. Åklagaren har påpekat att det förflutit mer än tre år från brottet till nu aktuell lagföring och att detta därför ska beaktas vid straffmätningen. Tingsrätten instämmer i åklagarens bedömning och bestämmer därför antalet dagsböter till 70. På grund av Daniel Shahhos ekonomi bestäms varje dagsbot till 320 kr", står det i domen, som Fotbollskanalen har tagit del av.

Till LT säger Shahho att han kommer att överklaga domen. 

- Jag tycker att det är konstigt att jag blir dömd, jag tycker att jag hade bra förklaringar på allting. Men rätten har sitt sätt att se på det. Vi kommer att överklaga, absolut, säger han till tidningen. 

Annons

Samtidigt hoppar han av sitt uppdrag i klubben. 

Jag tänker att det här är för klubbens bästa. Nu slipper styrelsen gå in och ta ett beslut, jag förenklar allting genom att göra så här, säger han till tidningen. 

Nordic United tar på torsdag emot Örgryte hemma i första kvalmötet, och på söndag spelas returen i Göteborg. 

Publicerad 2023-11-21 kl 12:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto