Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danmark har inte råd att samlas i tid - Eriksson: ”Känns som att de har fått utstå tillräckligt”

Sverige (dam)

SOLNA. Danmark har kortare samling på grund av knapp budget.
Magdalena Eriksson, vars partner Pernille Harder är en del av landslaget, är kritisk.
- Jättetråkigt att det ska bli en ny kontrovers kring Danmark, säger landslagsbacken.

Foto: Bildbyrån.

Sverige är i dag inne på fjärde dagen under nuvarande landslagssamling. Det kan ses som en självklarhet, men i jämförelse med hur det är för det danska landslaget, så är det en lyx. Danmarks förbundskapten Lars Söndergaard har en knapp budget för 2019 och valde bland annat att prioritera ett träningsläger på Cypern, samt spel i Algarve Cup, vilket gjorde att budgeten för året inte räckte till samling från och med i måndags och i stället samlades landslaget först i dag.

- Jag är självklart uppgiven över att vi inte kan vara samlade, men det finns inte pengar till det. Vi har försökt att vara ansvarsfulla ekonomiskt och göra så att det går ut så lite som möjligt över förberedelserna. Det har hela tiden varit en väldigt svår bedömning, sa Söndergaard till dr.dk i går.

Annons

Svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson, vars partner Pernille Harder tillhör det danska landslaget, tycker att det är tråkigt att Danmark inte får ha en ”vanlig” längd på sin samling.

- De samlas i dag för att spela på måndag, så en match blir det. Det har valt att prioritera andra läger och andra matcher, så det är jättetråkigt att det ska bli en ny kontrovers kring Danmark. Det känns som att de har fått utstå tillräckligt. Men samtidigt är det bra att det uppmärksammas. Det har nog varit så i flera landslag och inte uppmärksammats, men nu görs det och förhoppningsvis blir det bättre till nästa år, säger Eriksson.

Eriksson berättar vidare att hon inte hört något från danska spelare kring om de kommer att fajtas för en större budget till 2020, men är tydlig med att hon tror att en liknande situation inte skulle uppstå för det svenska damlandslaget.

Annons

- Jag hoppas och tror faktiskt inte att det skulle hända. Det är inget jag har hört talas om hänt i Sveriges damlandslag och vi är bra på att allt runt omkring med alla resurser ska vara jämlika. Det tycker jag är jättebra.

Danmarks damlandslag hamnade under hösten 2017 i en obekväm situation. Damlandslaget var i konflikt med det danska fotbollsförbundet (DBU) om ersättningen till spelarna, då spelarna ville ha mer betalt, medan förbundet till en början sade nej.

Det kulminerade i slutändan i att de danska spelarna strejkade och VM-kvalmötet med Sverige ställdes in. Därmed tilldelades Sverige seger med 3-0 och DBU fick motsvarande 200 000 kronor i böter. Först i november samma år kom parterna överens om ett nytt avtal över fyra år. 

Publicerad 2019-04-04 kl 18:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto