Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Därför ska England hålla på Sverige i EM

Eftersom England själva inte räckte till för att ta sig till EM, undrar nu förvirrade engelsmän: Vem ska vi hålla på? Engelska tidningen The Guardian har ett förslag: Sverige!

Om det var det faktum att England inte lyckats besegra Sverige i en fotbollsmatch på 40 år som fick dem att rannsaka sig själva framgår inte. Men efter en omröstning lyfter tidningen fram Sverige tillsammans med Holland, Tyskland , Spanien och Rumänien som lag att hålla på i EM-slutspelet.

Med hjälp av sångerskan Robyn listar tidningen fem orsaker till varför engelsmännen ska vara svenska fans i juni.

1. Vi är besläktade . Ända sedan vikingarna invaderade brittiska öarna har svenskt blod flutit i engelsmännens ådror. Ta på vikingahjälmen och bär den med stolthet!

2. Den svenska musiken . Och i synnerhet Abba. Om engelsmännen kan ta den svenska popgruppen till sina hjärtan borde de kunna göra samma med fotbollslandslaget.

3. Lagandan . Även om vi inte har lika många superstjärnor som mer folkrika länder kommer svenskarna långt på sin förmåga att fungera som ett sammansvatsat lag.

4. Miljön . Sverige är det gröna laget, åtminstone ur miljösynpunkt. Sverige är bäst i EU-klassen på förnyelsebar energi. Och glöm inte allemansrätten. Självklart får även engelsmännen komma hit och njuta av den - om de lovar att hålla på Sverige såklart.

5. Henrik Larsson . Som typexemplet på den svenska karaktären lyfts Henrik Larsson fram. Efter hans insatser i Celtic och Manchester United har han förtjänat en plats i britternas hjärtan.

Den sista punkten skulle eventuellt kunna vara en smula svårsmält för vissa Arsenalfans. Kanske sitter Henkes inhopp i Champions League-finalen med Barcelona, där han i allra högsta grad bidrog till Barcas vinst med sina två assists, kvar som en tagg i hjärtat.

Publicerad 2008-05-30 kl 09:57
Annons
Annons
Annons