POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Därför ska England hålla på Sverige i EM

Eftersom England själva inte räckte till för att ta sig till EM, undrar nu förvirrade engelsmän: Vem ska vi hålla på? Engelska tidningen The Guardian har ett förslag: Sverige!

Om det var det faktum att England inte lyckats besegra Sverige i en fotbollsmatch på 40 år som fick dem att rannsaka sig själva framgår inte. Men efter en omröstning lyfter tidningen fram Sverige tillsammans med Holland, Tyskland , Spanien och Rumänien som lag att hålla på i EM-slutspelet.

Med hjälp av sångerskan Robyn listar tidningen fem orsaker till varför engelsmännen ska vara svenska fans i juni.

1. Vi är besläktade . Ända sedan vikingarna invaderade brittiska öarna har svenskt blod flutit i engelsmännens ådror. Ta på vikingahjälmen och bär den med stolthet!

2. Den svenska musiken . Och i synnerhet Abba. Om engelsmännen kan ta den svenska popgruppen till sina hjärtan borde de kunna göra samma med fotbollslandslaget.

3. Lagandan . Även om vi inte har lika många superstjärnor som mer folkrika länder kommer svenskarna långt på sin förmåga att fungera som ett sammansvatsat lag.

4. Miljön . Sverige är det gröna laget, åtminstone ur miljösynpunkt. Sverige är bäst i EU-klassen på förnyelsebar energi. Och glöm inte allemansrätten. Självklart får även engelsmännen komma hit och njuta av den - om de lovar att hålla på Sverige såklart.

5. Henrik Larsson . Som typexemplet på den svenska karaktären lyfts Henrik Larsson fram. Efter hans insatser i Celtic och Manchester United har han förtjänat en plats i britternas hjärtan.

Den sista punkten skulle eventuellt kunna vara en smula svårsmält för vissa Arsenalfans. Kanske sitter Henkes inhopp i Champions League-finalen med Barcelona, där han i allra högsta grad bidrog till Barcas vinst med sina två assists, kvar som en tagg i hjärtat.

Publicerad 2008-05-30 kl 09:57
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå