Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Demir het i Turkiet: "Har sagt till min agent att jag bara vill höra konkreta bud"

Efter landslagsdebuten i fjol och mångmiljonflytten till Brann är Erdin Demir sugen på nästa steg.

I Turkiet är han het.

- Jo, jag vet att det snackas om det, säger han till fotbollskanalen.se.

Historien om Erdin Demir är rolig för alla som har det trögt i sina klubbar och har svårt att slå igenom trots att de närmar sig seniorlaget.

Backen tillhörde Malmö FF men fick gå när kontraktet gick ut - och utan att få besked.

- Det var en stor besvikelse när de bara släppte mig så och det är klart att det är en revansch när det gått så här bra, sa Erdin Demir i Qatar i fjol.

Då slog han igenom i A-landslaget och gjorde det bra som vänsterback. Kort därefter köpte norska Brann honom från Trelleborg för fem miljoner kronor. Och han tycker synd om TFF.

- Trelleborg har jag mycket att tacka för och klubben har en stor del i min framgång i och med att jag fick börja om där och jag lider med klubben.

Hur var det att flytta till Norge?

- Det tog en stund innan jag kom in i det och det tog tre, fyra matcher för mig att göra bättre i från mig, säger Erdin Demir.

Vad är annorlunda?

- Det som skiljer är att i Norge är det är rakare spel och mer fysiskt och bara fram och tillbaka och fram och tillbaka. I Sverige är det mer possession och att man tar det lugnt, det är annat i Norge.

Hur har det påverkat dig?

- Jag har blivit mycket starkare fysiskt och orkar springa upp och ner mycket mer. Träningen är jobbigare i Norge och jag har blivit starkare.

Inget spel i första matchen - hur känns det?

- Jag har kommit hit för att spela, det gick bra förra året och jag vill inte leva på det utan visa att jag kan prestera bra även i år.

Vad krävs för att etablera sig i landslaget på allvar?

- Jag har spelare framför mig som spelar i större klubbar i Europa och om jag ska komma med där så måste jag ta nästa steg ut i Europa. Visst, Mikael Lustig spelade i Rosenborg och var med i landslaget så det är inte omöjligt, men det är svårt.

Hört att du är eftertraktad i Turkiet?

- Jaså, ja. (Skrattar). Jag har en bakgrund från Turkiet och jag vet att det har snackats men jag kan inte säga att det är den och den klubben som är intresserad. Jag har sagt till min agent att jag vill bara höra om en klubs intresse det är konkret.

Hur sugen är du på att kliva i väg?

- Jag vill stanna och göra det bra om det inte är något bra lag och sedan komma vidare till ett riktigt bra lag, inte bara flytta för flyttandets skull.

En vecka kvar - kan det bli något?

- Inte vad jag vet, det är någon vecka kvar och jag tror inte Brann släpper mig och jag har tre år kvar. Jag har tålamod med det.

 

Publicerad 2013-01-24 kl 13:42
Annons
Annons
Annons