POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Dennerby förlänger som förbundskapten för damlandslaget

Thomas Dennerby blir kvar som förbundskapten för damlandslaget i minst två år till.
-Jag tror att det här laget har sin bästa tid framför sig. Klart man vill vara med då, säger han.

Dennerbys kontrakt skulle ha gått ut efter fotbolls-EM i Finland. Men redan nu har förbundet passat på att förlänga med 49-åringen. I första hand över VM i Tyskland 2011, men med en öppning för OS i London 2012 om Sverige går dit.

-Det känns som en ganska naturlig fortsättning. Jag trivs jättebra och med en stor del av generationsskiftet avklarat har vi spännande år framför oss, säger Dennerby, som varit förbundskapten sedan 2005.

Sverige har i år slagit de tre bästa nationerna i världen - USA, Brasilien och Tyskland - och är en av förhandsfavoriterna inför EM. Kort därefter väntar sedan nästa utmaning, när det tuffa kvalet till VM 2011 drar i gång.

-Går det bra i EM blir det mindre än tio dagar till första kvalmatchen, i vårt svåraste kval hittills. Europa har ju åtta kvalgrupper, men bara fyra direktplatser, säger Thomas Dennerby.

Sverige inleder VM-kvalet mot Belgien den 23 september. Men innan dess väntar EM i Finland, där Sverige spelar sin första match mot Ryssland den 25 augusti. Övriga motståndare i gruppspelet är Italien och England.

TT

Publicerad 2009-05-26 kl 18:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå